Opschudding in Kamer: PS-politicus brengt onbewust Hitlergroet bij eedaflegging

Even opschudding gisteren in de Kamer toen PS-politicus Michel Corthouts de eed aflegde en daarbij plots de Hitlergroet leek te brengen. Dat zag er wat ongelukkig uit.

Verschillende Kamerleden protesteerden meteen en barstten in boegeroep uit. Het nieuwe Kamerlid was zich van geen kwaad bewust, schrok van de reacties en herstelde zich gelukkig snel. Enkele Kamerleden waaronder CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten konden er uiteindelijk wel om lachen.

Corthouts legde de eed af als opvolger van Stéphane Crusnière, die ontslag nam uit het parlement om financieel en administratief directeur van de Régie Communale Autonome in Waver te worden.

PS'er Michel Corthouts legt de eed af en toont daarbij een opmerkelijk gebaar.
BELGA PS'er Michel Corthouts legt de eed af en toont daarbij een opmerkelijk gebaar.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter colson

  Ze doen nochtans hetzelfde als de partijgenoten van die kerel hoor, Hans Mertens. En nu is dat boegeroep plots infantiel. Als PS dat massaal doet wanneer een "verkeerde" Vlaming zijn hand opsteekt om een vraag te stellen, dan is het maar correct.

 • Hans Mertens

  Ik vind vooral de reactie van de andere politici confronterend. Gezellig boeltje daar, terwijl wij onze nikkel afdraaien en dag op dag meer gepluimd worden. Zie brandstofprijzen, aankomende energie afrekening. Respect voor de politiek?

 • Joachim Albert

  Politieke onschendbaarheid afnemen Hij moet voor Cassatie komen! een schandaal voor Belgie! die man was gewoon nerveus, niks anders.

 • Luc Peeters

  Die mens was verstrooit kan iedereen overkomen.

 • Tony Raman

  Den eersten sos die een foutje maakt.... die andere alleen maar grote