Opschorting van straf voor echtpaar dat zes kinderen mishandelt

Thinkstock
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een koppel uit Geel schuldig bevonden aan de mishandeling van hun zes kinderen. Als het koppel zich aan voorwaarden houdt, krijgt het wel opschorting van straf.

De politie startte in april 2017 een onderzoek naar het echtpaar nadat hun dochter van 13 jaar huilend naar een juffrouw van haar school had gebeld omdat ze slagen met een broeksriem had gekregen van haar vader. Aan de politie verklaarde ze dat ook haar moeder soms slagen uitdeelde met de hand. Drie andere kinderen binnen het gezin bevestigden de mishandeling. Ze kregen onder andere slaag wanneer ze slechte punten hadden behaald op school.

De ouders, Nederlanders van Kameroense afkomst, verklaarden aan de politie dat ze zelf ook op die strenge manier waren opgevoed. Ze toonden zich aan de rechter wel bereid om hun kinderen voortaan anders op te voeden. De rechter verleent hen opschorting van straf, maar koppelt er enkele voorwaarden aan om recidive te voorkomen. Het echtpaar moet onder andere gezinsbegeleiding volgen zolang de justitie-assistent dat nodig acht. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kris Delen

  En de kinderen zitten nog nu voor jaren met schrik thuis

 • monique hermans

  Rechter afzetten worden ze hier nu echt allemaal zot

 • piet devlieger

  Opschorting van straf - ik ben beschaamd (weer eens) om Belg te zijn.

 • ANN LIMBOS

  Watte ? Zijn die nu helemaal zot geworden. Die beginnen dat terug te doen, en de kinderen zullen het geweten hebben.

 • roland peeters

  Rare wereld,geen hand geven lijkt erger dan kinderen afranselen!