OPROEP: wordt u ‘digitaal gepest’ op het werk?

thinkstock

Bijna 1 op de 10 Belgische werknemers ervaart digitale pesterijen op het werk: zijn of haar telefoontjes of mails worden niet beantwoord, er worden doelbewust bestanden achtergehouden of er wordt geroddeld met andere collega’s via het interne netwerk... Bent u zelf slachtoffer van zo'n gedrag en wil u daarover (anoniem) getuigen in onze krant? Graag een berichtje naar fien.tondeleir@dpgmedia.be. Vermeld ook zeker uw telefoonnummer.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerd Van nieuwenhove

  In mensen weg pesten zijn sommige managers genieen ! Ze betalen niet graag mensen uit .... Leren ze op de universiteit ?

 • Rody Franks

  Ja, leden van outgesourcete IT-support zijn zulke incompetente knoeiers dat een klein probleem wekenlang aansleept. Zowat elke dag voelen wij ons daardoor gepest. Alles moet in de cloud en tijdens het saven van een bestandje van 1kB kan je een koffie gaan drinken. Elke dag is er wel een of andere office of Windows update waardoor je tijdens kantooruren moet rebooten en weer een kwartier kwijt bent...

 • Johnny L Verhoeven

  Informatie achterhouden is een courante managers truc. Dat is niet echt pesten.

 • Yvan Lissens

  Thierry Vansweevelt: Niet meer kunnen inloggen is niet meer dan normaal, zeker als je over concurrentiële informatie beschikte. Bij mijn werkgever is dat ook de werkwijze, van zodra je uw ontslag aanvraagt / krijgt, gaat het account op slot. Het is niet de bedoeling, en wettelijk strafbaar, om bedrijfsgegevens van uw voormalige werkgever door te spelen naar uw nieuwe baas.

 • Thierry Vansweevelt

  Heb eens een werkgever gehad die de pasjes blokkeerde nog voor het uur dat een werknemer was ontslagen. En enkele minuten na ontslag kon je je niet meer inloggen op je account. Je zou maar eens een privé-mail hebben openstaan waar niemand zaken mee heeft. Dit is op het randje van illegaal. De Wilde & Baele in Gent