OPROEP. Bent u ouder dan zestig en net gescheiden?

Shutterstock
Uit een rapport van Statbel blijkt dat senioren vier keer zoveel scheiden als tien jaar geleden. Dat bericht La Capitale vandaag.

Ruim 4.366 Belgische 60-plussers hebben in 2018 een einde gemaakt aan hun huwelijk. Zo'n 2.327 onder hen was tussen 60 en 64 jaar oud, 1.192 tussen 65 en 69 jaar oud. Tussen 70 en 74 waren er 548 echtscheidingen. En zelfs 299 senioren boven de 75 durfden de knoop door te hakken. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Statbel. 

OPROEP. Bent u of kent u een 60-plusser die het afgelopen jaar gescheiden is en die daarover wil getuigen? Stuur een mail met uw naam en telefoonnummer naar aylin.koksal@dpgmedia.be
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Lilianne Van Neylen

    Bij koppels waar de vrouw nooit gewerkt heeft betekent dit gewoon veel meer pensioen. Wie wil dat niet?!

  • Dominique Hermys

    Neem dat gerust aan. Tegen dan ben je elkaar kotsbeu. Liever alleen dan een lastpost in huis.

  • raf peeters

    Yep en de reden is dan ook voor de hand liggend en 't is niet altijd omdat ze elkaar moe zijn hè,het is eenvoudig weg om fiscaal beter te hebben ,gescheiden van tafel en bed bijvoorbeeld.We leven nu eenmaal in Belgie waar je tot dingen gedwongen wordt die je liever niet wil doen,maar als je daar resultaat mee boekt ,doen.