OPROEP. Bent u medisch mismeesterd op vakantie?

Dieter Bacquaert/Instagram

De vakantie van Goedele Liekens is in mineur geëindigd. In het Spaanse stadje Estepona brak ze haar enkel en kwam naar eigen zeggen terecht in een ondermaats ziekenhuis, een “soort Fawlty Towers”-situatie. “Zo realiseer je je weer eens hoe goed de Belgische ziekenzorg is!”, klinkt het. 

Heeft u op uw vakantie, nu of vroeger, ook eens een mindere ervaring gekend, op medisch vlak? Te weinig onderzoeken in Vietnam, of net te veel in Amerika, een operatie in Portugal die later moest worden rechtgezet…? Een infrastructuur en zorg die u even met de ogen deden knipperen? Of was het net omgekeerd: keek u op uw vakantiebestemming in pakweg Duitsland de ogen uit hoe u snel, professioneel en eigenlijk béter dan ooit u behandeld werd? Vonden dokters dààr wat hier al jaren over het hoofd werd gezien? 

We horen graag uw ervaringen voor een reportage in onze krant. Mail naar nadine.vanderlinden@persgroep.be en vermeld alstublieft uw naam, leeftijd en telefoonnummer.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean segers

  Mag het een beetje horror zijn uit België ook ? Anders ik heb wel een verhaal over mijn vader die naar een kortverblijf mocht om aan te sterken en 1u later kreeg telefoon dat hij nog een jaar te leven had we zijn nu 1 maand later en zijn urne staat hier in de kast .

 • marc pattyn

  Binnen gaan voor een routineoperatie.2 weken werkonbekwaamheid voorzien.5 maanden later,6 operaties verder en 7x naar spoed is het nog niet in orde.ik word nooit meer als vroeger.medisch dossier intussen 205 bladzijden.geen haan kraait er over.hier bij ons dus ook

 • johan fransaert

  heb nu 1,5 jaar geleden een arbeidsongeval gehad , een gecompliceerde polsbreuk dus je zou denken dit komt wel goed! nu 1,5 jaar later een misvormde hand vingers die ik niet meer kan gebruiken met als gevolg dat mijn professionele carrière gedaan is, ik heb nu nog 1 bruikbare hand dus het gebeurt hier ook.

 • Benny Geets

  Zorg dat je goed verzekerd bent en sluit zeker een verzekering assistentie buitenland of (cfr Europe Assistance)

 • marie-claire de bosscher

  niet enkel in het buitenland hé, ga hier maar eens naar een klein plaatselijk ziekenhuis.... zelfs voor een routine operatie kun je je echt mispakken