Oprichter Schild & Vrienden zoekt geld voor advocaten

Dries Van Langenhove.
Photo News Dries Van Langenhove.
De zwaar in opspraak gekomen Dries Van Langenhove (25) is op zoek naar geld om zijn advocaten te betalen. Afgelopen weekend deed hij op Facebook in zijn eigen naam een oproep om geld te storten op de rekening van Schild & Vrienden. “Want de media, justitie en politiek voeren de strijd op”, schrijft Van Langenhove. 

“Om ons juridisch te verdedigen tegen het systeem hebben wij advocaten die ons bijstaan. Dit brengt uiteraard grote kosten met zich mee die wij als jonge beweging niet kunnen dragen zonder uw hulp.” Van Langenhove krijgt voor deze smeekbede zowel kritiek als steun. Terwijl sommigen hem vierkant uitlachen, beloven anderen 50 euro of meer te zullen storten. 

Sympathisanten raden de rechtenstudent intussen aan te stoppen met zich voortdurend te verantwoorden op de veroordelende kritieken na de reportage van Pano. Zo kwam Van Langenhove bijvoorbeeld zaterdag zelf terug op een foto van hem waarbij hij poseert met een machinegeweer. “Deze foto moet jullie doen geloven dat Schild & Vrienden bewapent voor een burgeroorlog. In realiteit werd deze foto gemaakt toen ik éénmalig op reis ging schieten in een toeristenpark voor vrijgezellenfeestjes”, verduidelijkt Van Langenhove. Hij benadrukt verder dat hij géén wapen heeft en er ook nooit één heeft gehad. 

lees verder onder de foto:

Dries Van Langenhove fb
RV Dries Van Langenhove fb

Vrijdag viel het gerecht binnen bij Van Langenhove in Opwijk. Ze namen onder andere zijn computer in beslag. Specialisten pluizen nu de bestanden uit, op zoek naar eventuele misdrijven. Volgens Van Langenhove zelf is hij nog altijd niet gehoord door de politie en het gerecht. “Maar intussen ben ik wel al veroordeeld.” Het parket van Gent geeft geen commentaar op het lopende onderzoek. (BJM)
284 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ETIENNE BOECKX

  Svenneke ! Die doet dat gratis voor gasten zoals jij !

 • Rik Bogaert

  Vraag de centen aan uw partijgenoten van N-VA! Zij hebben inmiddels al genoeg ingepikt van de modale burger!

 • Mathieu Peeters

  Geen rooiecent oest die bijeen krijgen. Steeds alles ontkennen en gewoon verder gaan met zijn leugens.

 • eric maier

  bodyguards wat een giller. Van een bodyguard zouden ze een dik pak slaag krijgen. Het was wel terecht dat ze zorgden dat Franken zijn monoloog kon doen. De linkse studenten hebben ipv te luisteren naar de uiteenzetting gewoon de boel geblokkeerd. Blind zijn en blijven is duidelijk aan de linkse kant besteed, en kan geen andere mening verdragen.

 • Gino Denil

  Ja vandekempen bart. Omdat hij zelf zijn partijtje opgericht heeft. Niet omdat hij door één van onze partijen op een lijst gezet is.