Opnieuw zes jaar Schoon Verdiep en niet naar de regering, dat is het plan van De Wever

Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Photo News Antwerps burgemeester Bart De Wever.
Als hij het opnieuw tot Antwerps burgemeester schopt, dan is Bart De Wever van plan opnieuw zes jaar op 't Schoon Verdiep te blijven zetelen en dus niet tot een regering toe te treden. Dat heeft De Wever  laten verstaan tijdens een Facebook-livesessie. "We hebben voldoende sterke mensen die een rol in de diverse regeringen kunnen spelen", aldus de N-VA-voorzitter.

Als lijsttrekker voor N-VA ligt burgemeester De Wever in pole position om zichzelf op te volgen. Af en toe duiken speculaties op over het verdere verloop van De Wevers politieke loopbaan, maar hijzelf wijst die van de hand. "Ik ben nu kandidaat-burgemeester. De vorige keer werd ook gezegd dat ik hier geen zes jaar zou blijven. Ik stel vast dat ik hier nog steeds zit en dat is opnieuw mijn plan", luidde het.

Een samenwerking met Vlaams Belang zal er volgens De Wever niet komen. In zijn zes jaar als burgemeester heeft hij Vlaams Belang leren kennen als een partij die geen belangstelling heeft om mee te besturen. Vlaams Belang zet zichzelf ook "buitenspel" door bijvoorbeeld "op de koffie te gaan met" de Syrische president Bashar al-Assad - een verwijzing naar Vlaams Belang-lijsttrekker Filip Dewinter.

De Wever beseft wel het gevaar voor N-VA om stemmen te verliezen aan Vlaams Belang. "De stem voor Vlaams Belang is de grote droom van links", aldus De Wever. "Zo hebben ze zich onnatuurlijk lang aan de macht kunnen vastklampen".
131 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Oibibio Oibibio

  Dan nog liever FDW op het schoon verdiep. Deze verkoopt alleen maar mooie praatjes en kleineert jan en alleman zodat hij en zijn companen op hun postjes blijven zitten. Tijd voor verandering denk durf en vooral gewoon doen

 • Jose Van Hauwaert

  Bayens. Nog nooit in Antwerpen geweest en dergelijk onzinnige commentaar schrijven, man man man. Er is vooruitgang, verandering in Antwerpen. Overal word er gebouwd, verbouwd en verbeterd. De stad is uit zijn socialistische schulden, drugs die door de socialisten vrij mocht doorreizen word nu aangepakt, en bouwdossiers zijn voor iedereen open en bloot te bestuderen. Gebeurt nergens elders in Europa.

 • Ronny Ooijen

  Marc Baeyens, zowel de drugs- als de betonmaffia hebben zich in de riool/drugsstad anders goed genesteld de laatste jaren. En in welke Vlaamse stad zijn er de meeste leefloners bij gekomen? Is dat die befaamde kracht van verandering? Veel succes ermee.

 • vanaeken jokke

  Een failliete stad dat hebben de socialisten achter gelaten Marc Camp valt u zwaar hé.Veroorzaakt door een gebrek aan budgettaire discipline,socialisten die het geld over de balk gooide waar ze zo goed in zijn zoals Meeus bij de lijn deed.

 • jos duriau

  Het plan van De Wever , 6 jaar meer rustig op het schoon verdiep , goeie wedde , nog wat bijverdienen als partijvoorzitter en parlementair meer moet dat voor hem niet zijn.