Opnieuw woning beschoten nabij café in Borgerhout: link met drugsmilieu?

Toon Verheijen
Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een woning beschoten aan de Kattenberg in Borgerhout vlakbij het café Plaza Real. "Er zijn daar schoten naar een woning afgevuurd. Eén kogel is effectief, door een raam op de bovenste verdieping, in een slaapkamer beland. Er vielen geen gewonden", zegt Christel Minne van het parket. 

De woning die werd beschoten is ook het pand waar - volgens de deurbel althans -Nasserdine T. staat ingeschreven. De man gaf zich eind vorig jaar nog aan bij de politie in het kader van een drugsonderzoek. De man maakt deelt uit van de Turtlebende. Waarom precies het appartementsblok geviseerd werd, is nog niet duidelijk. 

"Voorlopig is er nog geen spoor van de dader of daders. Alle pistes worden opengehouden. Mogelijk is dit drugsgerelateerd, maar daar hebben we nog geen bevestiging van." Er zouden op straat verschillende kogelhulzen gevonden zijn.

Speurders gaan nog proberen de aanwezige klanten in het café te ondervragen om te zien of zij mogelijk iets gehoord of gezien hebben. Het is volgens het parket nog niet duidelijk hoe de dader(s) zich verplaatste(n). De speurders zullen ook camerabeelden in de omgeving opvragen en bekijken.

In de afgelopen maanden werden in het Antwerpse al vaker woningen beschoten, feiten die geregeld worden gelinkt aan het drugsmilieu.

Nasserdine aan het stuur met achteraan de lachende gangster Anass El A.
rv Nasserdine aan het stuur met achteraan de lachende gangster Anass El A.88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel Clarijs

  De Wever is al vijf jaar bevoegd als hoofd van de politie voor HEEL het grondgebied van Antwerpen, maar buiten verklaringen afleggen in de media gebeurd er NIETS, al eens gaan kijken hoe het stadspark er nu bijligt, of hoe goed de werken in de vuile stad opschieten ???,

 • Tom Faes

  Top prioriteit wordt gestart na vijf ( 5 ) jaar ? Wat gaat De Wever weer beloven voor de volgende verkiezingen ?. Vlaanderen onafhankelijk ? maar we stellen het twintig jaar uit. Minder mandaten ,maar we moeten er zelf tien jaar kunnen van profiteren . Minder facturen ? Maar das voor over zes jaar ( en dan gaat De Wever stillekens op een dik pensioen) of hoe bedonder ik de mensen.

 • peter colson

  In het district Borgerhout is het wel GROEN die het voor het zeggen heeft, beste Clarijs. Telkens de politie optreedt is het wel die bende en die van PVDA die dan gaan betogen tegen het racistisch, stigmatiserend en discriminerend "politiegeweld". Iedereen weet dat straatbendes er jongeren opruien om er zo baas te worden. Behalve GROEN en PVDA, die sluiten steeds de ogen om toch maar geen stemmen te verliezen.

 • emiel Clarijs

  Burgemeester 'showbizz Bart' weet volgens eigen zeggen "waar ze zitten", maar verder gebeurd er niks.

 • Seppe Cools

  De grootste fout dat Rood en Groen maken is Islam verwarren met progressie. Ze verzetten zich ook tegen Rechts zonder te beseffen dat Islam in feite extreem-rechts is. Ik was altijd Links en Progressief in mijn jeugd, en in het hart. Om uiteindelijk tot het besef te moeten komen dat enkel de rechtse partijen (zoals NVA) in feite Links en Progressief zijn in het verstand. Dus ik stem progressief, ik stem NVA. Proficiat Rood en Groen om deze situatie te creëren.