Opnieuw “wereldwijde klimaatstaking” op 24 mei, Anuna roept vakbonden op om deel te nemen

De vorige “Global Strike For Future Belgium” in Brussel.
Photo News De vorige “Global Strike For Future Belgium” in Brussel.
Op vrijdag 24 mei - twee dagen voor de verkiezingen - komt er een tweede editie van de “Global strike for future”. Over heel de wereld zullen jongeren op straat komen om samen hun stem te laten horen voor een sociaal en rechtvaardig klimaatbeleid. Dat kondigt Youth for Climate vanavond aan. De organisatie lanceert meteen een oproep naar de vakbonden om mee te doen.

Op 15 maart was er een eerste 'global strike for future'. Zowat 30.000 manifestanten trokken toen door de straten van Brussel. Er vonden die dag in meer dan 120 landen klimaatbetogingen- en marsen plaats.

"In België willen we de focus nog meer leggen op een sociale transitie. Om deze boodschap te versterken en te verspreiden nodigen we net zoals in maart ook de vakbonden uit om mee te doen met ons. Zodat de slaagkansen van deze mars even hoog liggen als toen en er duidelijk wordt gemaakt dat iedereen moet mee zijn. De vakbonden spelen hier een prominente rol in", aldus woordvoerster Anuna De Wever in een persbericht.

Bekijk ook:
133 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philip Depraetere

  Nog éénmaal betogen juist voor de verkiezingen, nadien niet meer? Die nu nog zegt dat GROEN daar niet achter zit, heeft toch zand in zijn ogen.

 • Wouter Beyen

  maakt niet uit als je niet groen stemt, het beleid zal sowieso vergroenen

 • Lucie Barbe

  Als al die klimaatbetogers en de groenen hun mond zouden dichthouden is er al veel minder CO2 uitstoot

 • Liesbeth Cuppens

  Wanneer gaan deze (veelal) tieners ophouden met betogen? Ze willen de aandacht trekken voor een fundamenteel probleem dat men niet van vandaag op morgen opgelost krijgt. Wanneer ze écht zo begaan zijn met het klimaat, dan mogen ze niet op reis gaan, moeten ze parken proper houden enz. Zolang ze daarmee rekening willen houden,, hebben ze recht van spreken, anders niet.

 • Amalia Lima

  nico baelde stem nva , u stem zal zeker rechtvaardig zijn. May the best win. Zeker dat we hebben iets gedaan sinds de jaren 60. Het was/is niet genoeg het moet meer en beter gedaan worden. Ik wijs niet mijn vingers naar de politiek. De burgers zijn slordiger dan de politiekers. Zorg voor de planeet het begin u en ik.