Opnieuw virale foto “van afval na klimaatbetoging”, maar beeld werd genomen in tram in Oostende

Facebook
Op Facebook circuleerde de voorbije dagen een foto van afval dat zou achtergelaten zijn na een betoging van klimaatspijbelaars. Het blijkt echter te gaan om afval dat bijna twee weken geleden op een woensdag werd achtergelaten in een tram in Oostende.

Bijna twee weken geleden circuleerde ook al een foto op Facebook van afval dat volgens de verspreider ervan op een kruispunt werd achtergelaten na de klimaatmars in Brussel. Het ging echter om vuilnis dat na een carnavalstoet in Hasselt was achtergelaten. Afgelopen dagen ging er opnieuw een valse foto viraal.

“Toch mooi hoe schoolgaande milieuactivisten een voertuig van De Lijn achterlaten ! En die gaan voor het klimaat ??? Begin eerst met jezelf te verbeteren en respect te tonen”, is het bijschrift van de foto, die op 3 februari werd verspreid. Het bericht werd 4.500 keer aangeklikt en liefst 33.000 keer gedeeld.

Facebook

De valse foto bereikte onlangs de zoon van de man die het oorspronkelijke beeld deelde op woensdag 30 januari, omstreeks 21 uur. “Mijn vader is trambestuurder en wou na zijn dagshift aantonen hoeveel vuil mensen in 5 uur tijd achterlaten hadden”, legt Barry Maertens uit.

Facebook16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirka brysbaert

  Hmm, als ik sommige reacties lees, dan vrees ik dat de meeste het toch niet begrepen hebben dat de tekst bij de foto eigenlijk niets met die foto te maken heeft

 • gilbert dejonghe

  Zij die gaan betogen zorgen zelf voor een berg afval en dan moet de stad maar gaan opkuisen. Propere betogers zijn dat ? Doe ze een boete betalen of zijn er geen beelden van ?

 • Redgy Van Goethem

  Sluikstorten gebeurt regelmatig en door alle leeftijdscategoriën. De 40 tot 55 jarigen op kop. De leeftijdscategorie VN de milieuspijbelaars komt pasop de vierde plaats... spijtig wijsneuzen maar het is de realiteit..

 • Bas Vertommen

  Het is de schuld van de jongeren dat hier overal SUV’s rondrijden, heel de tuin verlicht is, het vol staat met terrasverwarmers, we nog steeds te weinig isoleren, chemische troep gebruiken, hout, olie en gas verbranden, water verspillen, industrie en transport te veel vervuild. Denk toch eens voor jezelf en laat je niet leiden door populisten, demagogen en haatzaaiers. Ze leiden je weg van de echte oorzaken en gaan aan de haal met alle macht en geld

 • kelly van orshaegen

  Ik werk op tomorrowland en elk jaar komen er meer en meer jongeren achter een vuilzak vragen. Helaas zijn het de oudere generaties die het zo achterlaten, jammer dat iedereen zo stereotype denkt.