Opnieuw valse controleurs watermaatschappij in Overijse en Hoeilaart

In Overijse en Hoeilaart zijn gisteren opnieuw valse controleurs van de watermaatschappij opgedoken. Die probeerden tweemaal zich toegang te verschaffen tot een woning maar omdat de bewoners argwanend waren, moesten ze onverrichterzake vertrekken.
 
Het eerste voorval deed zich in Hoeilaart voor. Daar belden rond 12 uur twee mannen aan bij een woning in de Watertorenstraat. Ze stelden zich voor als controleurs van de watermaatschappij. De bewoner vertrouwde het zaakje niet en belde onmiddellijk naar de politie, waarop het tweetal vertrok. De politie doorzocht de buurt nog maar kon de twee niet terugvinden.
 
Enkele uren later, rond 16.00 uur, werd er dan aangebeld bij een woning in de Memlingdreef in Overijse. De bewoonster kwam tegenover een man te staan die zich ook voorstelde als controleur van de watermaatschappij. Hij wou de woning betreden omdat er zogezegd een probleem was met de waterleiding. De vrouw vroeg de man om zijn legitimatiekaart maar die bleek hij niet bij te hebben. Hij beloofde ze te gaan halen in zijn wagen maar keerde niet meer terug. (belga/sps)