Opnieuw twee Belgische IS'ers opgepakt in Turkije

Opnieuw Belgische IS'ers opgepakt.
Printscreen video YT Opnieuw Belgische IS'ers opgepakt.
In Turkije zijn er weer twee Belgische IS’ers opgepakt. Dat gebeurde in Sanliurfa, een provincie die aan het noorden van Syrië grenst. 

Over de identiteit van de gearresteerden is er nog geen duidelijkheid. Ze werden samen ingerekend met een verdachte uit Frankrijk en drie uit Syrië. Van die laatste is er ondertussen eentje vrijgelaten. Beelden die lokale media verspreidden, tonen hoe zwaar bewapende veiligheidstroepen in een woning binnenvielen en hoe daarna drie mannen en drie vrouwen naar een gerechtsgebouw werden geleid. 

Turkije heeft vrijdag nog twee IS-vrouwen naar België teruggestuurd en hield op dat ogenblik nog zeker vier en mogelijk vijf andere IS’ers uit België vast.
56 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Peetersen

  De nagel op de kop mijnheer Boots.

 • Murto Duyke

  SERGE BOOTS, man kom eens terug met je beide voeten op aarde, geloof je nu echt wat je schrijft, je doet alsof je het persoonlijk hebt gezien of meegemaakt. Door zo een haat ben je uw objectiviteit kwijt. Zijt eerst eens rustig, bekijk het eens van een ander invalshoek, laat je door niets beïnvloeden, en DENK NA, OK..... id....

 • Eddy VL

  Ze zullen er nog wel enkele bij vinden die hier enkele jaartjes op belgisch hotel willen komen. En daarna als ze vrij komen één groot knallend feest voor de belgische bevolking als dank. En onze instanties, de roverheid,het gerecht, de psychiaters, advocaten.....hadden het niet zien aankomen

 • Frank De Rycke

  En het lukt hen terug om hier ontvangen te worden met open armen door onze politici ...wij zullen wel terug de rekening betalen van advocaten , hulpverleners , psychiaters en allerhande bemoeials !! Dan vragen deze trado's hoe het komt dat de mensen rebelleren in hun kiesgedrag !!

 • SERGE BOODTS

  Het Turkse regime is des duivels. Via Turkije zijn de meeste IS-jihadisten in -en nu ook weer uit- Syrië geraakt. Daarnaast drijven ze handel met IS om de Koerdische milities te ondermijnen. En nu de Koerden hun gevangenen niet meer deftig kunnen bewaken vanwege de Turkse inval in Syrië, stuurt Turkije ze met plezier terug richting WestEuropa. Ondertussen wordt vrije meningsuiting en persvrijheid daar de kop ingedrukt. Erdogan moet weg, zoveel is duidelijk!