Opnieuw truck vol drugsafval gevonden in Limburg

Toon Royackers
De politie heeft vanmiddag opnieuw een truck vol drugsafval gevonden op een parkeerterrein in Hasselt. 

De politie inspecteerde de vrachtwagen omdat die al een poos onverzekerd stond. Bij een controle van het laadruim bleken er verdachte vaten aan boord te zijn. Meteen werd de brandweerzone Zuid West Limburg opgeroepen met een gaspakkenteam. 

Uit die analyse blijken er nu inderdaad afvalstoffen aan boord te zijn, die vermoedelijk afkomstig zijn van een drugslabo. In totaal gaat het om honderden liters chemicaliën. De politie heeft het parkeerterrein afgezet en onderzoekt de zaak. Eerder dit jaar werden ook al drie achtergelaten trucks vol drugsafval gevonden in het noorden van Limburg.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  ...maar de nummerplaat herkenning voor personenwagens en particulieren zal feilloos werken volgens een te hoog geplaatste ultra liberale bron (van staatsinkomsten en weg sluis activiteiten, die geen zicht wil krijgen op zwarte economie)

 • Jan Van Rompaey

  Limburg is de pest van Vlaanderen. Slapen justitie en de politiediensten daar dagelijks ?

 • cecil atherton

  Niet genoeg blauw op straat, willy platteau? Je kan misschien zelf beginnen patrouilleren, kwestie van je steentje bij te dragen.

 • guido vermeyen

  Nachtelijk patrouilles van de politie in die streek...geen optie, de premie is te laag om maar 1 stap te doen naar oplossing.

 • Lea Van Heybeeck

  Hoeveel keer is dit nu al? Leert men hier dan helemaal niets?