Opnieuw transmigrant doodgereden op E40

De beschadigde auto na het dodelijke ongeval.
Jan Van Maele De beschadigde auto na het dodelijke ongeval.
Gisterenavond even voor middernacht is op de E40 ter hoogte van de parking van Mannekensvere opnieuw een transmigrant die de autosnelweg wilde oversteken, aangereden. Een Tsjechische bestuurder van een personenwagen die richting Frankrijk reed kon de overstekende man niet ontwijken en reed hem met volle snelheid aan. De overstekende transmigrant was op slag dood. 

De auto kwam zo'n vijftig meter verderop op de middenberm tot stilstand. Op dat moment werd hij zijdelings aangereden door een andere wagen met Franse nummerplaat. Die kwam een tiental meter verder tegen de vangrail tot stilstand. Beide bestuurders werden met lichte verwondingen ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Door het ongeval was de snelweg richting Frankrijk volledig afgesloten. Omrijden kon via de parallelweg van de parking. 

Oversteken om in vrachtwagens te klimmen

Sinds het sluiten van de parking in Jabbeke is de trafiek van transmigranten opgeschoven naar de parking in Mannekensvere. Transmigranten verstoppen zich niet langer in de velden richting Frankrijk, maar doen dat nu richting binnenland. Eens ze zien dat een vrachtwagen stopt op de parking of om te tanken steken ze de autosnelweg over om in de vrachtwagen te kunnen kruipen.

Op de middenberm van de snelweg zijn duidelijke sporen te zien van waar de transmigranten de snelweg oversteken. Over de nationaliteit van de transmigrant is nog niets bekend. De wegpolitie en de brandweer kwamen ter plaatse om de vaststellingen te doen en de weg op te ruimen. 

De wegpolitie en de brandweer kwamen ter plaatse om de vaststellingen te doen en de weg op te ruimen.
Jan Van Maele De wegpolitie en de brandweer kwamen ter plaatse om de vaststellingen te doen en de weg op te ruimen.40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Die gevaarlijke toestanden moeten stoppen. Door snelwegparkings te sluiten krijg je dit. Deze regering heeft steeds geweigerd om dit structureel aan te pakken en transmigranten te registreren en op te vangen. En dan nog die domme reacties om de grenzen te sluiten en zo het probleem van transmigranten op te lossen. Het is juist omdat de grens met UK gesloten is dat we met dit probleem zitten.

 • Kees Simons

  Na hoeveel doden gaat de EU haar verantwoording nemen?

 • André Van Laethem

  Zaterdag avond om 22 uur liep er een tiental langs de snelweg E17 in Beervelde. Ze zijn donker gekleed, hun gezicht is ook al donkeren je ziet ze amper lopen in de lichten van je auto. Als je op dat ogenblik moet stoppen voor een panne op de pechstrook, dan maai je er 10 tegelijk omver. Wie is dan verantwoordelijk ? Ze komen van Destelbergen en lopen in tegenovergestelde richting naar parking Beervelde.

 • jos indigne

  Waarom leggen ze vanop de parking geen ""legaal migrantenbus "" in naar Engeland

 • HENRI SLUYTS

  gelukkig raakte de automobilisten niet gewond .