Opnieuw sms'jes voor politiecontroles

De dienst Politiecontrole.be gaat deze week nog opnieuw berichten sturen om mensen te waarschuwen voor alcohol- of flitscontroles. Dat meldt VTM NIEUWS.

De Ethische Commissie voor de Telecommunicatie had de dienst een jaar lang stilgelegd omdat de automobilisten hielp controles te ontlopen. Maar van het hof van beroep mag dat nu wel, of toch voorlopig.

"Ze hebben zich uitgesproken of de dienst betalend of niet betalend kan aangebracht worden. En dat is ridicuul. Dat het betalend niet mag en gratis wel mag. Dat is iets wat me totaal niet logisch lijkt", zegt Vincent Parisis van Politiecontrole.be

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) stelt in een reactie dat het aankondigen van alcoholcontroles verwerpelijk blijft.  Een bestuurder zal door de sms'jes zijn gedrag niet aanpassen, waardoor hij dronken de baan op blijft gaan en probeert de controles te omzeilen.

Bij het aankondigen van snelheidscontroles is de situatie anders, daar wordt de snelheid wel aangepast. Het hof van beroep moet in de materie nog een uitspraak ten gronde doen.