Opnieuw schoolgeweld: 15-jarige tweeling zwaar toegetakeld

Alexis is er slecht aan toe na de aanval.
Capture d'écran RTL Info Alexis is er slecht aan toe na de aanval.
Alexis en Victoria, een tweeling van 15 jaar, is door een dozijn mensen in elkaar geslagen bij hun middelbare school in Gilly, een deelgemeente van Charleroi. Dat meldt RTL Info. Dit is het tweede geval in een week. Afgelopen vrijdag werd de 13-jarige Lindsai ook zwaar toegetakeld door medeleerlingen van haar school in Merksem.

Woensdagmiddag even na 15.00 uur werden Alexis en Victoria opgewacht door een groep bij de uitgang van het Lycee François de Sales in Gilly. De twee hadden moeten nablijven na een eerder incident. Volgens Alexis, die een interview aan RTL Info gaf, had één van de leerlingen al eerder hem na de lessen aan te vallen. Dat zou zijn gebeurd nadat hij de leerling bij de rector had aangegeven omdat deze hem met kauwgom bekogelde.

Boksbeugel

Eenmaal buiten werd Alexis aangevallen door jongeren die voor de school stonden te wachten. Volgens getuigenissen was een van de jongeren uitgerust met een boksbeugel. Victoria, die haar broer probeerde te verdedigen, werd eveneens aangepakt. Ook het vriendje van Victoria kreeg een kaakslag. Aan het handgemeen kwam een einde dankzij ingrijpen van een voorbijganger. 

Beide tieners zijn er overigens slecht aan toe. Alexis is op het oor geraakt en moet naar een nko-arts en een neuroloog. Victoria heeft een hersenschudding opgelopen.

Cathy, de moeder van de twee tieners, diende een klacht in bij de politie van Charleroi. De school wil vooralsnog niet reageren op het incident.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Sneyers

  Dat de school zoals vele andere scholen niet reageren zegt genoeg

 • Peter Wieme

  Op onze lagere school merken we steeds meer moeilijke, geweldadige lln en we mogen er niets aan doen. Praten en pamperen, altijd nieuwe kansen geven. Bij vechtpartijen hen uit elkaar halen, bijna zelf slaag krijgen, en 't eerste wat ze kennen 'raak mij niet aan!'. Leerkrachten worden er zelf moedeloos van, en zij die het wat harder willen aanpakken, worden op de vingers getikt! Goed bezig, zeg ik dan.

 • Hans Smets

  Voer aub terug de verplichte legerdienst in. Er zijn 3 redenen voor. Het leger in België heeft nieuwe mankracht nodig. Discipline is wat er momenteel ontbreekt in dit land, en er moeten keuzes gemaakt worden of je voor het Belgische leger wil uitkomen of voor het leger van het land van herkomst. Eens die keuze gemaakt krijg je niet meer de dubbele nationaliteit en kun je niet meer dubbel profiteren. Zo zouden wij als hardwerkende Belgen kunnen genieten van een welverdiend pensioen.

 • Roger Deprez

  Hoe moest allemaal veel vrijer op school de ouders en kinderen gingen de leraar of lerares beoordelen, kwantiteit moest boven kwaliteit iedereen moet aan bod komen. De straf of berisping moet de leraar of lerares heel goed opletten of ze brengen een advocaat mee. Wat zal daar van voorts komen en dan is men verwonderd dat er zo iets gebeurt en het ergste is de opvoeding thuis die veel te laks en te vrij is. Goed dat N-VA de enigste partij is die nog van een ander gedacht zijn.

 • Maxime Delacour

  Is het misschien aangewezen om een wetenschappelijk onderzoek te doen of er een verband bestaat tussen de verrechtsing van de maatschappij , het rechtse taalgebruik van politieke partijen en politiekers de afgelopen jaren en dit soort geweld?