Opnieuw realtime-info treinverkeer op app en website, ook problemen in treinstations zelf quasi verholpen

photo_news
Er is vanochtend opnieuw realtime-informatie beschikbaar over het treinverkeer op de website van de NMBS en de mobiele applicatie, na een technische storing bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De informatieborden in de Belgische treinstations werken sinds 8 uur vandaag weer normaal, op een twintigtal na. Dat zegt Thomas Baeken, woordvoerder van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

Door de technische storing was sinds gisterenavond 17 uur geen realtime-info beschikbaar over mogelijke vertragingen of spoorveranderingen. Vandaag in de vroege ochtend was dat al opnieuw het geval op de website en de applicatie. Met de infoborden in sommige stations, zoals Antwerpen-Centraal en Kortrijk, bleven aanvankelijk problemen bestaan. Maar ook die zijn nu dus ook zo goed als volledig verholpen.

Infrabel startte het informaticasysteem voor de informatieborden vanochtend opnieuw op. "Sindsdien werkt het systeem redelijk stabiel. Er zijn nog een twintigtal schermen met kleine problemen, maar ook die zullen snel opgelost zijn", zegt Baeken. De oorzaak van de storing lag bij een probleem in een datacentrum, waardoor de informatie niet volledig van de servers naar de applicaties kon doorstromen.