Opnieuw ramkraak in Leuvense regio

Voor de vierde maal in enkele weken is er een ramkraak gepleegd op een elektronicawinkel in het arrondissement Leuven. Eerder bezochten inbrekers al tweemaal computerwinkel Easy-M aan de Vaartkom en een multimediawinkel op de Bondgenotenlaan, telkens in Leuven, en ditmaal was een telecomwinkel in de Leuvensestraat in Tienen het doelwit. Dat meldt het Leuvense parket.

De ramkraak gebeurde omstreeks 2 uur vanochtend. Onbekende daders gooiden de toegangsdeur van de winkel in en doorzochten de zaak maar het is nog niet duidelijk of ze ook iets konden buitmaken. Een getuige zag een voertuig wegscheuren en verwittigde de politie maar de toegesnelde politie kon de daders niet meer vatten. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek en de federale gerechtelijke politie van Leuven voert het verdere onderzoek.

Afgelopen zondag braken dieven al in bij computerwinkel Easy-M aan de Leuvense Vaartkom. Ze gooiden een ruit aan de achterkant van de winkel in maar eenmaal ze binnen waren, ging het alarm af en vulde de winkel zich met rook, zodat de daders zonder buit op de vlucht moesten. Twee weken eerder, in de nacht van zondag 16 op maandag 17 november, was er al een ramkraak gepleegd op dezelfde computerwinkel Eay-M. Toen reden de daders met een wagen de winkel binnen maar ook zij moesten er zonder buit vandoor omdat het alarm in werking trad. Intussentijd, op maandag 24 november, was een multimediawinkel op de Leuvense Bondgenotenlaan het doelwit van een ramkraak geworden.

Vorige week vonden bovendien nog twee ramkraken plaats, één op een tankstation aan de Aarschotsesteenweg in Leuven en één op een Colruyt-warenhuis in Scherpenheuvel-Zichem.