Opnieuw problemen met informatieschermen in treinstations

Een beeld van de zware problemen op het spoor vorige dinsdag.
VTM Nieuws Een beeld van de zware problemen op het spoor vorige dinsdag.
Deze ochtend waren er tussen 5.45 uur en 7.30 uur opnieuw problemen met de informatieborden in treinstations. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken. Dat was het gevolg van een 'bug', nadat het systeem afgelopen nacht werd heropgestart.

Omdat het een weekenddag is, was de hinder beperkter dan bij de gelijkaardige problemen dinsdag. Toen veroorzaakte een informaticapanne in de Brusselse stations een zwaar verstoorde avondspits. 

In de nasleep van de panne richtte Infrabel een speciale taskforce op, die het informaticaprobleem de klok rond opvolgt. Dat team kon deze ochtend de problemen, die zich deze keer over het hele net voordeden, vrij snel oplossen.

"Wij hopen dat het probleem zich niet meer voordoet en anders zal de taskforce kort op de bal zitten", aldus Baeken. Hij benadrukt dat dit voor Infrabel "topprioriteit" is.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Dat moet je er bij nemen met elektronica en digitalisering. Die analoge systemen van vroeger bleven werken. Zoals een ouderwets mechanisch zelf opwindend uurwerk. Of de mechanische reflexcamera die een leven lang bleef werken. Een digitaal faalt als de batterij leeg loopt of de elektronica stuk gaat. Zolang de PTT lijn functioneerde zo ook het analoog telefoontoestel. De smartphone laat het soms afweten. En software laat vliegtuigen als de Boeing 737 crashen.

 • Benny Adriaens

  Bende incompetente knoeiers met ambtenaren Mentaliteitdat zijn het. Elke dag is het iets met die trein. Daar moeten mensen dus duur voor betalen he voor zo rampzalige dienstverlening

 • Hans Mannaerts

  Didier, als je iets van software development kent in complexe systemen dan zou je weten dat het zeer moeilijk is om alle mogelijke situaties te testen. De enige manier om 100% zeker te zijn is als je de volledige infrastructuur nabouwt, inclusief de totale belasting van alle systemen. En dat is gewoon onbetaalbaar.

 • Didier Verhamme

  EEN bug ! ! LEER dan debuggen voor je het gebruikt ! ! ! maw: testen.

 • Janneke Alsberg

  een chinese bug? of van een hacker? of van een inflitrant in de NMBS? of van...neee, gewoon een ...bug