Opnieuw poederbrief verstuurd naar overheidsdiensten

Vrijdag kwamen er al bijna 20 poederbrieven aan op ministeriële kabinetten.
BELGA Vrijdag kwamen er al bijna 20 poederbrieven aan op ministeriële kabinetten.
Er is opnieuw een poederbrief verstuurd naar een federale overheidsdienst, dit keer de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel. Dat meldt RTL Info en het nieuws werd bevestigd door het Brusselse parket. De straat is afgesloten voor het publiek en de Civiele Bescherming is opgeroepen om de envelop te komen ophalen.

Volgens het parket van Brussel kwam de poederbrief vanmorgen aan bij Buitenlandse Zaken, waarna de hulpdiensten meteen ter plaatse kwamen. De vijfde verdieping van het gebouw is afgesloten en de personen die met de brief in contact zijn gekomen, zijn ter plaatse ontsmet. Op de andere verdiepingen van de FOD is iedereen normaal aan het werk. Er is geen quarantaine van kracht, zegt een woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken.

Vorige week werden er eerst poederbrieven verstuurd naar Waalse ministers, vrijdag kwamen er dan 18 tegelijkertijd aan op de kabinetten van federale ministers waaronder Maggie De Block (Open Vld) en Pieter De Crem (CD&V).  “In alle brieven die vrijdag zijn aangekomen, zat enkel bloem”, zegt de Brusselse parketwoordvoerder. “Het labo van de federale politie is overal ter plaatse gegaan voor een sporenonderzoek. Op dit moment is er nog geen link vastgesteld tussen de brieven die in Brussel zijn aangekomen en de brieven in Namen, maar een dergelijke link wordt vooralsnog ook niet uitgesloten.”