Opnieuw minimale levering aardgas vanaf 1 november

Beeld ter illustratie.
photo_news Beeld ter illustratie.
Vanaf vrijdag 1 november kunnen mensen die onvoldoende geld hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden, opnieuw een minimale aardgaslevering aanvragen bij het OCMW van hun gemeente. "Tijdens de wintermaanden mag niemand kou lijden. De minimale aardgaslevering garandeert huiselijke warmte voor wie in financiële nood zit", zegt minister van Energie Lydia Peeters (Open Vld).

Wie een budgetmeter heeft voor aardgas, maar echt geen geld heeft om die op te laden, kan in de wintermaanden toch een minimale levering aardgas krijgen. Vanaf 1 november tot en met 31 maart 2020 kunnen zij elke halve maand bij het OCMW een financiële tussenkomst voor een minimale aardgaslevering vragen.
OCMW's doen eerst een sociaal onderzoek om na te gaan of de hulpvraag van hun cliënt gegrond is. 

De hoogte van de tussenkomst verschilt naargelang het type van de woning: een hoekhuis, een appartement of een vrijstaande woning. De netbeheerder draagt 70 procent van de kost, de overige 30 procent kan het OCMW terugvragen aan de gebruiker.

"Als een gezin onmogelijk menswaardig de winter kan doorkomen, moeten we als maatschappij onze verantwoordelijkheid nemen", zegt ontslagnemend minister van Energie Lydia Peeters.

De laagste prijzen voor aardgas? Vergelijk ze op Mijnenergie.be
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bert Peeters

  Klopt Tom, Walter en Peter, iemand van 80 jaar, met een pensioentje van 900 euro heeft royaal genoeg om zijn gasrekening te betalen

 • Tom Der Kinderen

  Als je gaat gaan werken krijg je ook warm en ge krijgt er nog geld bovenop om uw rekeningen te betalen zoals iedereen

 • Walter Van Criekinge

  Ja, een budgetmeter en elke avond in de kroeg zitten. Die vind je in elke gemeente.

 • Peter Janssens

  Geef een man een vis en hij eet een dag. Leer hem vissen en hij eet voortaan elke dag. Ik kan mij niet voorstellen hoe ge het als Vlaming zo ver kunt laten komen dat ge geen geld hebt voor de winterse verwarming van uw gezin. Dit is weer zo'n maatregel ten voordele van de geïmporteerde leefloners die de moeite niet doen om bij te dragen.