Opnieuw kabeldiefstal op hogesnelheidslijn tussen Brussel en Luik

Archieffoto.
Photo News Archieffoto.
Deze nacht heeft er opnieuw een kabeldiefstal plaatsgevonden op de hogesnelheidslijn tussen Brussel en Luik (lijn 2). Dat zegt Infrabelwoordvoerder Arnaud Reyman vandaag om iets voor 6 uur. De ICE- en Thalys-hogesnelheidstreinen worden omgeleid via lijn 36, die wordt gebruikt door de normale NMBS-treinen.

Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer de herstellingen op de lijn afgerond zullen zijn, voegde Reyman toe.

In Charleroi en Bergen gebeurden gisteren ook enkele kabeldiefstallen. Infrabel stelt vast dat na enkele rustige weken, het fenomeen van de kabeldiefstallen weer terug lijkt te zijn.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fred Fourgon

  Je zou denken dat er regelmatig gevallen van electrocutie zijn als ze kabels die in gebruik zijn ontvreemden. Rare toestanden, dieven die immuun zijn voor 3000 volt?

 • LUC VAN DER VEKEN

  Marco Debart, dat zijn wel kabels die in gebruik zijn hé, dat zijn geen kabels die daar zomaar liggen, dit zijn voedingskabels die men doorknipt en dan stript en die worden in het buitenland verkocht omdat men in België uw ID kaart noteert bij een verkoop bij een ijzerboer. En men krijgt meer per kg. gestripte kabel dan voor ongestripte kabel.

 • Hugo Bavré

  Hoe weten nu de dieven waar de kabels liggen? Van binnen NMBS moet er medewerking zijn. Verborgen camera's op de plaatsen waar kabels liggen is toch niet zo moeilijk. De kostprijs van de camera's zal minder zijn dan de waarde van de kabels.

 • Norbert Bauwens

  De dieven moeten die kabel ergens kunnen verkopen. Dus...is het echt zo moeilijk om eens de ronde te doen van de oud ijzerhandelaars ??????

 • Marco Debart

  Maar waarom leveren ze die kabel niet om het moment dat hij geplaatst moet worden ? Als ik mijn gsm in een openbare plaats op tafel leg. En dan bijvoorbeeld. naar de w.c. ga. Dan moet ik ook niet verschieten dat hij gepikt zal zijn.