Opnieuw hond bevrijd uit snikhete auto in Brugge: eigenaars zaten op restaurant

Archiefbeeld van een Maltezer.
iStock Archiefbeeld van een Maltezer.
Ongelofelijk maar waar: amper enkele uren nadat bekend raakte dat twee honden het leven lieten in een snikhete auto in Brugge, moest de Brugse politie deze middag opnieuw een hond bevrijden uit een voertuig. De viervoeter zal al ruim een uur opgesloten toen de politie werd gealarmeerd. 

Op dat moment was de temperatuur in de wagen al hoog opgelopen. De eigenaars bleken even verderop op restaurant te zitten en waren zich van geen kwaad bewust. “Onze diensten konden hen gelukkig contacteren. Er is een proces-verbaal opgesteld”, bevestigt de politie. “We kunnen niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten.”

Ook bij de politie van Brugge was het ongeloof groot toen ze deze middag de melding kregen van een opgesloten hond. Al de hele ochtend en middag was namelijk heel wat commotie ontstaan nadat gisterenavond twee honden het leven lieten in een wagen op de parking van het AZ Sint-Jan. De eigenaars uit Rochefort hadden hun viervoeters maar liefst 5,5 uur alleen achtergelaten in hun snikheet voertuig. De tussenkomst van de politie en het Blauwe Kruis konden de honden niet redden. 

Zo’n vaart liep het deze middag gelukkig niet. Een voorbijganger merkte kort na de middag op hoe een Maltezer zat opgesloten in een wagen die stond geparkeerd in Zeebrugge. Het raampje stond een beetje open, maar zoals eerder aangegeven maakt dat geen verschil qua temperatuur. De politie kon de eigenaars van het voertuig gelukkig snel identificeren én contacteren. Ze bleken even verderop op restaurant te zitten en waren zich van geen kwaad bewust. 

Het hondje zat volgens hun verklaringen al een uur alleen in de wagen. De Brugse politie liet de zaak niet zomaar passeren en stelde proces-verbaal op. Dat bevestigen ze aan onze redactie. “De hond kon in goede gezondheid uit de wagen gehaald worden. Toch kunnen we niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten”, roept de politie nogmaals op om zorg te dragen voor de dieren.
96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Omer Yalin

  Hoe dom dom dom kan je wel niet zijn zeg

 • Max Maddy

  Ik kan me niet voorstellen dat ik op restaurant/bistro/café/...ga zonder dat m'n hond erbij is. Is die niet welkom dan ga ik er ook niet. Ofwel blijft de hond thuis, op z'n vertrouwde plek, met eten/drinken en koelte en z'n uitweg naar het kleine achtertuintje als die er behoefte aan heeft. Een hond houden is keuzes maken. Die hond 'teruggeven' aan die mensen vind ik ook niet gepast. Zullen ze het leren?

 • maud hallett

  Ik zou onmiddellijk alle ruiten inslaan, zodat ze het weten voor de volgende keer

 • Roger Poot

  Gewoon autoraampje inslaan als een dier in een snikhete auto gevangen zit ......

 • eveline jedwab

  Ja, geef dat beestje maar terug mee, dan kunnen ze het morgen nog eens overdoen.