Opnieuw handgranaat naar woning gegooid in Antwerpen

De granaat ging af in de Letterkundestraat in Wilrijk.
Google Street View De granaat ging af in de Letterkundestraat in Wilrijk.
Maandagnacht is er opnieuw een handgranaat gegooid naar een woning in Antwerpen. De granaat was blijkbaar gericht tegen de woning van een havenarbeider die in de Letterkundestraat in Wilrijk woont. De man wordt gelinkt aan het drugsmilieu in Antwerpen.

Buren hoorden maandagnacht rond 3 uur op het pleintje aan de Letterkundestraat op het Antwerpse Kiel een hevige knal. Buurtbewoner Wilfried schrok wakker. "Ik dacht dat het onweerde, eindelijk. Maar ik keek buiten en zag een sterrenhemel. Niks onweer."

's Anderendaags kwam een vroege buurtbewoner rond 6u30 buiten. Op het pleintje stonden verschillende auto's met krassen en ingeslagen ruiten. Eén auto was er het ergst aan toe. "Ik belde de politie en maakte melding van een geval van vandalisme. Daar leek het toch op. De politie stuurde een patrouille voor vaststellingen. De agenten staken een briefje achter de ruitenwisser met de vraag aangifte te doen op het politiekantoor", vertelt de buurman.

Een van de beschadigde wagens in de Letterkundestraat.
PLA Een van de beschadigde wagens in de Letterkundestraat.

Pas dinsdagavond werd het duidelijk dat er meer aan de hand was.Iemand vond aan zijn auto ook metalen bolletjes. Een agent zag ook een inslag van kleine bolletjes in de gevel van een woning. Wilfried: "Dat was het moment dat de politie aan een aanslag met een granaat begon te denken. Ineens kwamen er agenten in witte pakken aan, kwam ook de ontmijningsdienst ter plaatse en werd urenlang de omgeving uitgekamd."

Buurtbewoner Wilfried werd opgeschrikt door een luide knal.
PLA Buurtbewoner Wilfried werd opgeschrikt door een luide knal.

De bewoner van wie de gevel beschadigd werd, is een havenarbeider die al jaren op het pleintje woont. Hij werd gisteravond voor ondervraging meegenomen door de politie maar mocht achteraf gewoon naar huis. De sectie 'Agressie' van de federale gerechtelijke politie heeft het onderzoek overgenomen. Het parket zegt de zaak te onderzoeken en alle mogelijke pistes worden daarbij bekeken - ook die van een nieuwe aanslag in het drugsmilieu.

Het is de tweede keer dat er handgranaten worden gegooid bij incidenten met de drugsmaffia in Antwerpen. Op 16 maart werden 's nachts al twee granaten naar de woning van een dokwerker gegooid. Hij werd korte tijd later gearresteerd op verdenking van hulp bij het invoeren van ruim 400 kg cocaïne.  

LEES OOK:  OVERZICHT. Schietpartijen, brandstichtingen en nu ook spijkerbommen: Antwerpse drugsoorlog lijkt niet te stoppen
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Ooijen

  Ingrid De Clercq,het was nochtans De Wever die hard riep "2 jaar afzien en dan de vruchten plukken". Het blijken (hand)granaatappels te zijn. Toch lekker hé,die zever van De Wever met zijn war on drugs en war on drugs 2.0. Ook geweldig is dat dure speelgoed van Bartje.Die 2 bearcats van 400000 euro per stuk waarvan ze de sleutels nog zoeken.Het is warm.Drink nog maar een glas drugswater van de kraan.

 • Patrice Haemers

  Zeker géén NVA meer stemmen...!NVA stemmen is enkel stemmen voor verslechtering.

 • Jean-Marie VandeWeghe

  Voor iedereen met een open geest moet het nu wel heel duidelijk zijn. De Wever en zijn beleid is geen deel van de oplossing, hij is deel van het probleem.

 • Jean-Marie VandeWeghe

  Het gaat van kwaad naar erger met de onveiligheid in de stad van de zelfverklaarde partij van de veiligheid. Weg met die handel, voor het compleet uit de hand loopt.

 • Jean West

  Als dit toch de fout is van De Wever die de boel ging opkuisen dan zullen we de PS ook maar vernoemen Di Rupo ging de Corruptie en diefstal van de PS ook opkuisen niet veel ven gezien.