Opnieuw grote drugsbende opgerold in Antwerpen

BELGA
In en rond Antwerpen is begin deze week opnieuw een omvangrijke drugsbende opgerold. Dat meldt de Antwerpse lokale politie. Een al langer lopend onderzoek leidde dinsdag tot huiszoekingen op veertien plaatsen. Er werden vijftien personen opgepakt, van wie er uiteindelijk acht door de onderzoeksrechter werden aangehouden. Twee vermoedelijke bendeleden zijn nog voortvluchtig. De bende wordt ervan verdacht op grote schaal te handelen in marihuana, xtc en cocaïne.

De politie kwam de organisatie op het spoor via informatie die ze kreeg over de spilfiguur, een man die bekendstond als vuurwapengevaarlijk en die een bedenkelijke reputatie had opgebouwd in het hooligan- en kickboxmilieu. Onderzoek wees uit dat hij cocaïne kreeg aangeleverd van Surinaamse dealers die elders in de provincie Antwerpen verbleven. De politie pakte eerst die kleine Surinaamse bende aan, waarna de focus verlegd werd naar de Antwerpenaren.

Bij de huiszoekingen van dinsdag trof de politie grote sommen geld aan, maar ook kleine hoeveelheden marihuana, ruim honderd xtc-tabletten, verpakte zuivere cocaïne en mengmiddel om cocaïne te versnijden. De speurders namen ook auto's, gsm's en weegschalen in beslag.