Opnieuw geweerschoten tijdens trouwstoet in Genk?

Bij een eerdere trouwstoet, begin april in Genk, werden schoten afgevuurd.
Facebook Bij een eerdere trouwstoet, begin april in Genk, werden schoten afgevuurd.

Er zijn gisterenavond geweerschoten afgevuurd aan de Casa op de Noordlaan in de Genkse wijk Winterslag. Dat meldt burgemeester Wim Dries (CD&V) op Facebook. Mogelijk houdt het incident verband met een trouwstoet die door de stad trok. 

Volgens Dries kwamen er gisterenavond meldingen binnen bij de politie over geweerschoten aan de Noordlaan in Winterslag en aan de Boxbergheide, waar ook melding was van een trouwstoet. Volgens de eerste bevindingen van de politie, werden er in Winterslag inderdaad geweerschoten afgevuurd, terwijl het aan de Boxbergheide vermoedelijk bommetjes waren. Volgens de Genkse burgemeester zal de politie met alle verzamelde gegevens en meldingen verder onderzoek voeren.

(Lees verder onder het Facebookbericht)

De eerste week van april werd Genk al eens opgeschrikt door een trouwstoet, waarbij effectief schoten werden afgevuurd. Ook het verkeer werd geblokkeerd. Burgemeester Dries reageerde toen  "dit niet te tolereren".
112 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie van Dijk

  Wanneer gaan ze nu eens echt ingrijpen bij deze wanpraktijken! Feestje; prima, maar verkeersopstoppingen en geweerschoten moeten niet getolereerd worden! Ik zie ook telkens dat er foto's en filmpjes van zijn, moet toch niet te moeilijk zijn om te achterhalen wie zich misdragen heeft!

 • Leo Remant

  Stad bundels krachten ?wanneer gaat het land eens de krachten bundelen ?dit gaat niet om een trouwstoet , de staat wordt gewoon uitgelachen door hen , want ze doen wat ze willen en hebben lak aan de Belgische wetten en totaal geen respect voor Belgen

 • Eric Urkens

  Ge gaat die mensen hun culturele eigenheid toch niet afnemen?

 • gustaaf van bever

  Rijkswacht terug als legerafdeling terug in actie brengen . Zal rap stil worden getrouwd..Iedereen heeft zich te houden aan de Wet !!!!!!

 • Frans Peeters

  Dank U NVA hier is geen prioriteit voor