Opnieuw fietser overleden na aanrijding door vrachtwagen in Antwerpen

De Roeck
De fietser die vanochtend zwaargewond raakte bij een verkeersongeval in de Lange Dijkstraat in Antwerpen is overleden aan zijn verwondingen. Het gaat al om het tweede dodelijke ongeval voor een fietser in twee weken in Antwerpen.

Op het kruispunt met de Oranjestraat werd de fietser aangereden door een vrachtwagen die van rechts kwam. Volgens de eerste vaststellingen kwam de fietser van het Sint-Jansplein en reed hij richting de Ellermansstraat.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed later aan zijn verwondingen. De precieze omstandigheden worden verder onderzocht. Het slachtoffer is een 28-jarige man, die werkzaam is bij de sportdienst van de Stad Antwerpen.

Vorige week maandag kwam er nog een fietsster om het leven in Antwerpen nadat ze werd aangereden door een vrachtwagen.

De Roeck
De Roeck
De Roeck8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Patrick Van Overmeire

  Als ik voort ga op wat ik lees hier boven gaat het ongeval met een voorrang van rechts en deze regels zijn voor iedere weggebruiker maar al te vaak denken fietser dat dit niet voor hen is. Zoals rijden in het donker zonder licht. Vorige week was ik in Brussel ergens 2 uur aan het wachten en op de 75 fietsers die er passeerde hadden er wel geteld 17 een verlichting die werkte.

 • Johan Ongena

  Heb daar ooit eens de afrit van Borgerhout genomen, wel ik kan dat goed geloven dat daar fietsers verongelukken bij bosjes. Daar komen ze niet van links of rechts maar gewoon van schuin de overkant naar jou toe. Tja, dat scheelde ook niet veel!! Zoals Bruno zegt, rij defensief. Niemand rijdt naar een ongeluk toe, wees altijd voorbereid op een fout of onoplettendheid van een ander!

 • dirk driessens

  Inpv in te zetten op de lage diesel uitstoot zouden ze mss in Antwerpen beter eens na denken over vrachtwagens in de stad !! De infrastructuur is niet gemaakt in een stad om dergelijke gevaartes die hoog en onwenbaar zijn in een stad te tolereren ... stof om over na te denken op naar het volgede slachtoffer

 • Van Eersel Guy

  Allez Weytske tis aan u man!

 • JAN krommentak

  Het is eigenlijk absurd dat zoiets vandaag nog kan gebeuren , 20jaar geleden stelden men al voor om de zijkant van de vrachtwagen tot op 10 cm van de grond te laten doorlopen zo kan er niemand onder en tussen énkelen rijden zo rond maar het merendeel nog niet dus waarom gebeurd dit niet ?