Opnieuw ellendige ochtendspits na ongevallen op E40 en E403

PHOTO_NEWS
Vanmorgen gebeurden er rond 8 uur  twee ongevallen met vooral veel blikschade en verkeersellende op de E403 en E40 in respectievelijk Zwevezele en Drongen.

In Drongen botsten een vrachtwagen en personenwagen op elkaar op de E40 richting Drongen. Iets voor 8 uur tolde een personenwagen op de oprit en slipte tot op de E40, waar een aanrijding gebeurde met een vrachtwagen, zegt de Oost-Vlaamse wegpolitie. Eén persoon is met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Door het ongeval was de oprit een tijdlang afgesloten. Voor de bergingswerken nam de brandweer tot 9.15 uur twee van de drie rijstroken in, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Nadien werd tot iets voor 10 uur nog één rijstrook ingenomen om het wegdek schoon te maken. Het ongeval zorgde op een bepaald moment voor een vertraging tot anderhalf uur. Kort voor 10 uur was het nog een uur aanschuiven.

Ook in Zwevezele werd de ochtendspits verstoord door een ongeval. Daar raakten vier auto's betrokken in een kop-staartbotsing. De pechstrook en het linker rijvak van de E403 richting Doornik waren een tijdlang versperd. Het ongeval zorgde voor vertraging tot 40 minuten in de richting van Doornik. Rond 9 uur was alles getakeld en kon de weg worden vrijgegeven. Eén persoon werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht in Torhout.