Opnieuw een plofkraak, deze keer in bpost-kantoor in Bergen

Afgelopen nacht hebben onbekenden in Hyon, een deelgemeente van Bergen, met explosieven een geldautomaat doen ontploffen. Dat meldt het parket van Bergen, dat zo een bericht van RTBF bevestigt. De daders zijn nog niet gevat. 

Volgens het parket vonden de feiten plaats om 02.19 uur. De plofkraak zou het werk zijn van drie personen. Er werd een buurtonderzoek opgestart en twee getuigen werden ondervraagd. Er werd eveneens een gerechtelijk onderzoek opgestart. 

RTBF meldt, op gezag van de politie van Bergen, dat de gestolen bankbiljetten onbruikbaar zouden zijn. Volgens de Franstalige openbare omroep zou de plofkraak uitgevoerd zijn met gasflessen, en was ze het werk van dezelfde bende die de afgelopen weken al verschillende keren heeft toegeslagen in onder meer Boechout, Lummen, Lommel en Seneffe. Dat nieuws werd echter nog niet bevestigd.

De afgelopen anderhalve maand waren er al plofkraken in Tielt-Winge, Kinrooi, Buggenhout, Boechout, Lummen, Lommel en Seneffe:
41 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Eric Van Dyck

  De rode invasie ... en de schepen die medeplichtig is is onder voorwaarden alweer vrij ... om te lachen dit land !!! Hoeveel politiekers zouden er nu weer aan meewerken ...

 • etienne vijverman

  de straffen zijn hier verwaarloosbaar vandaar wat houd hen tegen .......

 • Joe De spijlde

  Dat hoor je aan je praat ook Even normaal stel alle pc’s worden onbruikbaar= jij bent arm je moet het geld toch voelen

 • Luc Brouckaert

  Blijkbaar zijn er nog meerdere schepenen actief.

 • Marc LInden

  crisis in de politieke wereld?