Opnieuw caravans in brand gestoken op camping in Bocholt

Op het terrein van camping Goolderheide in Bocholt zijn vanmorgen opnieuw twee caravans volledig uitgebrand. Door de vlammenzee en de hitte liep nog een derde wooncaravan schade op. Op het ogenblik van de brand was er niemand aanwezig. De brandweer van Bree kreeg rond 04.45 uur de melding binnen van de brand op Goolderheide. De lokale politie Noordoost-Limburg is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Speurders van het gerechtelijk laboratorium van de federale politie zakten dinsdag af naar Goolderheide om een uitgebreid sporenonderzoek te verrichten.

Op vrijdag 21 november brak op dezelfde camping ook al brand uit in een caravan, waarbij het vuur oversloeg naar een tweede vakantieverblijf. Andere omliggende caravans raakten toen ook zwaar beschadigd.

De speurders gaan na of er mogelijk gelijkaardige sporen terug te vinden zijn bij de twee branden. Medio november brandde nog een caravan uit, maar toen lag vermoedelijk een defect aan een elektrisch vuurtje aan de oorzaak van de brand.