Opnieuw bommelding aan Dok Noord: Gentse stadsring tijdlang afgesloten

De robot van DOVO ontmantelde de reiskoffer
Jeffrey Dujardin De robot van DOVO ontmantelde de reiskoffer
In Gent is de stadsring vanmiddag een tijdlang afgesloten geweest ter hoogte van het winkelcomplex Dok Noord na de vondst van een verdacht pakket. Ontmijningsdienst DOVO onderzocht het pakket, het bleek een lege reiskoffer te zijn.

"Er werd een verdachte reiskoffer ontdekt, er is een perimeter ingesteld", meldde de Gentse politie om 9.25 uur. Een bedrijf voor vitrinebouw Meyvaert had de koffer ontdekt en verwittigde de hulpdiensten, "Iemand vanop het kantoor zag een zwarte reiskoffer staan. Het personeelslid heeft daarop de politie verwittigd", zegt Kristof die bij het bedrijf werkt.  Voor sommigen in Dok-Noord wordt het wel teveel van het goede, "Het is irritant", klinkt het bij het videomarketingbedrijf Storyme. "Dit is de tweede keer in twee weken tijd. Dit heeft voor ons zeker een impact. Na een bommelding zijn er altijd mensen die beslissen om liever van thuis te werken dan op kantoor. Het veiligheidsgevoel verdwijnt bij hen of het is uit praktische overwegingen, de baan wordt afgesloten. Ze blijven liever thuis dan uren te wachten tot ze mogen passeren. Hoe dan ook, wij moeten daar onze planningen aanpassen om te zorgen dat alles vlot verloopt."

Vorige week werd het winkelcomplex nog ontruimd na een valse bommelding.

De verdachte koffer
Jeffrey Dujardin De verdachte koffer

Er werd na de melding onmiddellijk een veiligheidszone ingesteld. De stadsring werd in beide richtingen afgesloten tussen de Dampoort en de Tolhuisbrug, zo meldden de lokale politie en de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Rond 10.25 uur kwam de ontmijningsdienst DOVO ter plaatse. Die stuurden een robot af op de verdachte koffer. Terwijl DOVO aan het werk was, werd een grotere perimeter ingezet, omdat er in de buurt van de koffer een gasleiding bleek te zitten. Uit voorzorg moest iedereen meer dan 500 meter uit de buurt blijven.  

Politie zette de omgeving van Dok-Noord af
Jeffrey Dujardin Politie zette de omgeving van Dok-Noord af

Op Dok-Noord was de sfeer gemoedelijk, alle kantoren aan de straatkant werden geëvacueerd. Die mensen besloten om dan maar een koffie te gaan drinken in één van de koffiebars. Ook het personeel van Meyvaert, waar de koffer stond, kon ermee lachen. "We zitten hier goed, alhoewel mijn koffie bijna op is." Ze hadden zelfs bureaustoelen meegenomen om de zaak af te wachten. 

Het personeel van Meyvaert besloot dan maar een koffiepauze in te lassen
Jeffrey Dujardin Het personeel van Meyvaert besloot dan maar een koffiepauze in te lassen

Rond 12.20 uur kwam de melding binnen dat de koffer leeg was. "Alle maatregelen worden opgeheven. Het verkeer richting Dampoort kan al opnieuw door. De andere rijrichting wordt zo snel mogelijk ook weer opengesteld", meldde de Gentse politie. 
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels