Opnieuw 18 transmigranten opgepakt bij politieactie in Zeebrugge

Archieffoto.
Belga Archieffoto.
Bij een gerichte politieactie in Zeebrugge zijn dinsdag opnieuw achttien mensen zonder papieren aangetroffen. Dat meldt de lokale politie van Brugge. Het ging vooral om transmigranten van Noord-Afrikaanse origine. 

Heel wat illegale vluchtelingen hopen via de haven van Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Daardoor hangen vooral in de buurt van de Sint-Donaaskerk vaak transmigranten rond. De Brugse politie deed daarom opnieuw een gerichte controle in de ruime omgeving van de Strandwijk en de Kustlaan in Zeebrugge.

Tijdens de actie werd gezocht naar mensen zonder papieren en hun geïmproviseerde verblijfplaatsen. In totaal werden dinsdag achttien mensen zonder papieren bestuurlijk aangehouden. 

In de marge van de actie werden ook aan het station van Brugge twee illegale transmigranten aangetroffen. Ten slotte werden vanochtend in Zeebrugge zeven mensen ontdekt in een trailer. De vluchtelingen probeerden op die manier tot in het Verenigd Koninkrijk te geraken. Ook zij werden bestuurlijk van hun vrijheid beroofd.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vercammen georges

  Ze hebben toch een briefje gekregen, hoop ik ,met " gelieve het land te verlaten".

 • Lea Van Heybeeck

  In Zeebrugge, Blankenberge en Knokke zie je ze regelmatig rondlopen of liggen. Altijd jonge mannen die in groep zijn. Jonge meisjes die voorbij lopen laten ze dan ook niet met rust.

 • Gaston Armi

  Dezelfde van vorige keer?

 • Gerard Braeckmans

  Die misschien al eerder opgepakt waren en vrijgelaten met de opdracht het land te verlaten. Tja, dat willen ze wel maar dan naar Engeland.

 • geert vingerhoets

  natuurlijk gaat het sneller de lokale politie kent die mannen ondertussen bij naam kopie van de vorige verklaring kopie van het vorige papiertje u moet het land verlaten ........ ze willen naar het VK ?????