Opnieuw 11 relschoppers nationale betoging opgepakt

De Brusselse lokale politie heeft vanmorgen opnieuw elf mensen opgepakt die zich zouden misdragen hebben bij de nationale betoging van 6 november. Tegen vier van hen liep een gerechtelijk onderzoek en zij zullen voor de onderzoeksrechter geleid worden. De zeven anderen zullen een rechtstreekse dagvaarding krijgen voor de Brusselse correctionele rechtbank. Dat meldt het Brusselse parket. Vorige week donderdag legde die rechtbank drie relschoppers van de betoging nog werkstraffen van 300 uur op.

Volgens het Brusselse parket zijn tien van de elf opgepakte personen Nederlandstalig en zijn die tien allemaal dokwerkers. Vier van hen zullen later donderdag voor de onderzoeksrechter verschijnen, de zes anderen moeten zich op 19 februari voor de 60ste kamer van de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden.

De ene Franstalige verdachte zal op 6 februari voor de 50ste buitengewone correctionele kamer van de Franstalige correctionele rechtbank verschijnen.

De zeven worden verdacht van gewapende weerspannigheid in groep en na voorafgaande afspraak, opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieambtenaar, met voorbedachten rade, en vernieling van voertuigen.