Opnieuw 100.000 bezoekers voor achtste Antwerp Pride-feesten

BELGA
Net zoals vorig jaar hebben de evenementen voor het holebi- en transgenderfestival Antwerp Pride zo'n 100.000 bezoekers naar Antwerpen gebracht. Zo zegt de organisatie op basis van politiecijfers. Ze is blij dat "een boodschap van verbondenheid gehoord en gedragen wordt door zoveel Antwerpenaren". Dit jaar werd de situatie van LGBT's in China als thema vooropgesteld.

Het vierdaagse evenement kende doorheen het Antwerpse verschillende festiviteiten. Blikvanger is traditioneel de parade doorheen de Scheldestad op zaterdag, waar zo'n 50 praal- en andere wagens aan deelnamen. Daar kwamen uiteindelijk zo'n 70.000 bezoekers op af. Zij keken naar de grootste Antwerpse parade tot nu toe, met zo'n 3.000 deelnemers.

Vandaag verzamelden onder andere op de Grote Markt zo'n 10.000 mensen. Zij konden in de schaduw van het Antwerpse stadhuis genieten van onder meer de artiesten Natalia, Slongs Dievanongs en Alexander Rybak. Ook Eurovisiesongwinnares Conchita Wurst, die voor velen binnen de gemeenschap als voorbeeld geldt, klom op het podium.

Zowat 1.500 mensen bezochten volgens de organisatie het kunstenluik Antwerp Queer Arts Festival, met onder meer debatten, tentoonstellingen en workshops.

BELGA
BELGA

Men is naar eigen zeggen dan ook meer dan tevreden met de achtste editie, die incidentloos verliep. "We zijn uiteraard zeer blij met deze bezoekcijfers. Maar we zijn vooral blij dat onze boodschap van verbondenheid, tolerantie en solidariteit gehoord en gedragen wordt door zoveel Antwerpenaren," aldus Bart Abeel voorzitter van Antwerp Pride. "We leven in een stad waar je mag zijn wie je bent. Niet enkel tijdens Antwerp Pride, maar het hele jaar door. Dat is een belangrijk recht dat we willen blijven koesteren."

BELGA