Opmerkelijk opsporingsbericht: van wie is ladder die gebruikt werd bij ontsnapping?

Iken kon de gevangenis van Lantin verlaten via een ladder. De politie gaat nu op zoek naar diens eigenaar.
Federale Politie Iken kon de gevangenis van Lantin verlaten via een ladder. De politie gaat nu op zoek naar diens eigenaar.
Het parket van Luik heeft vandaag een wel erg bijzonder opsporingsbericht verspreid. De politie is op zoek naar de eigenaar van de ladder die Mustapha Iken, de crimineel die ontsnapte uit de gevangenis van Lantin, gebruikte.

De 30-jarige Mustapha Iken, een zware jongen van Marokkaanse origine, ontsnapte op 26 februari, rond 15 uur, uit de gevangenis van Lantin (Luik). De man zou bij zijn ontsnapping gebruik gemaakt hebben van een ladder en kon, met de hulp van meerdere medeplichtigen, vluchten. Volgens wat cipiers hebben gezien - en op basis van camerabeelden - waren zijn drie handlangers gewapend met vuurwapens. Ook twee wagens werden in brand gestoken om de aandacht af te leiden.

De politie gaat nu op zoek naar de eigenaar van de ladder. "Het gaat om een oude metaalgrijze, uitschuifbare ladder met een versterkte rode voet. De ladder bestaat uit drie delen en meet, volledig uitgevouwen, 7 meter 50. Op de zijkant staat de vermelding 'E193' in het rood en er staat ook een groene stip op. Er zitten twee zelfklevers op de ladder, een oude sticker van de firma PERFECTY en een sticker met veiligheidsvoorschriften."

Nog altijd spoorloos
Iken liep in 2005 een eerste keer tegen de lamp. Hij kreeg toen vier jaar cel voor diefstal met geweld. Ook in 2006, 2009, 2014 en 2016 werd de man veroordeeld. De zwaarste straf dateert van 2009: toen kreeg hij tien jaar cel voor zijn aandeel in een bende die feiten van zwaar banditisme pleegde. Het laatste deel van zijn straf mocht hij uitzitten met een enkelband, die hem er niet van weerhield nieuwe feiten te plegen.

De man zat sinds 31 december 2016 opnieuw in de gevangenis voor onder meer tigerkidnapping en verschillende bankovervallen. Hij had in 2014 ook al eens geprobeerd te vluchten uit dezelfde penitentiaire instelling.

Van hem en zijn handlangers ontbreekt voorlopig elk spoor. Iken staat wel internationaal geseind.

Om de aandacht af te leiden, staken de medeplichtigen voor de gevangenis van Lantin ook twee voertuigen in brand.
bePress Om de aandacht af te leiden, staken de medeplichtigen voor de gevangenis van Lantin ook twee voertuigen in brand.3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Anonymous

    Ja hopelijk vinden ze de eigenaar want hij is de schuldige van alles Amaai wei ...

  • Maakt Niet uit

    Die is aant genieten v de vrijheid precies zolang op vrije voeten hahahaa

  • Anonymous

    Stoute belg!! Wrm zijn belgishe gevangenisen zo slecht bewaakt ??