Oplossing voor achtkoppig gezin uit Knokke-Heist dat onbewoonbare huurwoning moest verlaten

rv
Goed nieuws voor het gezin van Steve Pottier (37) en Vicky Bosiers (30) uit Heist (Knokke-Heist). Na een lange zoektocht hebben ze een geschikte, betaalbare woning gevonden. Het gezin van acht dreigde op straat te moeten slapen nadat hun huurwoning onbewoonbaar werd verklaard.

 "Onze facturen blijven nooit een dag liggen. We betalen meteen. Daar moeten verhuurders dus zeker geen schrik voor hebben", vertelden Steve en Vicky enkele weken geleden. Daarop kreeg het gezin heel wat reacties. Samen met de Woonwinkel Knokke-Heist is er nu alsnog een oplossing uit de bus gekomen. 

"We wonen opnieuw in Heist", zegt Steve. Het gezin beschikt nu over een woning met vier slaapkamers die volledig op orde staat. Vooral voor de kinderen is het een grote opluchting. Het 11-jarig zoontje verklaarde nog hoe verschrikkelijk hij het zou vinden om op straat te moeten slapen. Zo ver komt het nu dus niet.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Zo'n controle op bewoonbaarheid komt er pas op expliciete aanvraag van de bewoner. Die is erg streng en er is echt niet veel nodig om een woning onbewoonbaar te laten verklaren. De huurder is meestal financieel gemotiveerd; maw hij wil geen huur meer betalen of heeft al een grote huurachterstand, maar wil bij het vredegerecht zijn gelijk aantonen.

 • Vera Bres

  Anne Callebaut >> wat je schrijft is correct ,in Antwerpen is dat ook zo en denk in meerdere steden en gemeenten eveneens ,onze eigen mensen worden gediscrimineerd .Vreemdelingen blijken beter hun weg te kennen.

 • Anne Callebaut

  In Beringen in het kolderbos,staan honderden sociale woningen die ze aan renoveren zijn,maar niet voor onze mensen.

 • Stefan Vantstraat

  Geen geld... broek toe aub!

 • Joost Callens

  tis erg geworden, ge moet eerst de pers erbij halen vooraleer ge in uw eigen land geholpen word en voor al de nieuwe koppeltjes is het nog moeilijker om een sociale woning te krijgen als ge buiten uw eigen gemeente wilt wonen, ge moet eerst maar 3 jaar in de privé gaan wonen waar het stukken van geld kost, ook iets wat we aan onze regering te danken hebben.