Oplichter die minstens 35 vrouwen financieel pluimde na vijf jaar opgepakt

Irfan O. (36) deed zich op internet voor als ‘Jonas Bruine.’
Facebook Irfan O. (36) deed zich op internet voor als ‘Jonas Bruine.’
Een 36-jarige man van Turkse origine die er al 5 jaar lang een sport van maakt om kwetsbare vrouwen op te lichten, is eindelijk opgepakt. De politie trof Irfan O. twee dagen geleden aan in Oostende en sloot hem onmiddellijk op in de gevangenis. Daar wacht hem een celstraf van 9 jaar. 

In 2017 kreeg hij al eens bij verstek vier jaar cel voor feiten waarbij hij maar liefst 25 slachtoffers maakte, en op 9 oktober kreeg hij voor diezelfde feiten én nog eens tien nieuwe feiten er 5 jaar bovenop. Onder de schuilnaam ‘Jonas Bruine’ zocht hij contact met de vrouwen, knoopte relaties met hen aan en pluimde hij daarna genadeloos. Hij haalde hun rekeningen leeg, kocht dure spullen en stal nog geld en juwelen. Hij maakte slachtoffers van leeftijden tussen 30 en 69 jaar, en pluimde ook eens een verstandelijk beperkte jongeman. 

“Prins op het witte paard”

“Hij deed zich voor als een prins op het witte paard. Van zodra ik hem verder toeliet in mijn leven, verdween hij met alles. Zelfs het geld van mijn pensioenspaarrekening. Ik ben blij dat hij eindelijk vastzit”, zegt de 34-jarige K.V uit Ieper. De man verschijnt dinsdag opnieuw voor de rechter, waar hij verzet aantekent. Gelet op de omvang van het dossier is de kans groot dat de zaak dan uitgesteld wordt.
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis van hoeylandt

  Pacey Duvillier@van het zelfde hout gesneden zeker

 • rik lagrou

  Dank zij uitdelen Be ID en open grenzen ! terug en ginds in cel Geef de vergoeding van kosten aan Turkse overheid om daar in gevang te logeren!

 • Gerard Braeckmans

  'Prins op een wit paard'? Lijkt me eerder een schoelie van de richel.

 • rudolf jacobs

  ik keur ook niet goed wat die vent gedaan heeft ,maar vindt het toch maar domme vrouwen hoor ,maar ja als het maar buitenlands is zeker dan is alles goed,zoals in zovele zaken ,iedereen trapt er in als ze beginnen te klagen en te zagen van slechte jeugd oorlog ,en hun mama zo missen en de vrouwen hier ja bekend verhaal hee

 • freddy milants

  hahaha en met een beetje geluk nu enkele jaartjes alles gratis.