Oplader met zonnepanelen smelt weg... door de zon

Facebook Dirk Vinckier
Dirk Vinckier uit Houthulst is gisteren erg geschrokken toen hij na een familiebezoek terug in zijn bestelwagen kwam. Een Solar oplader, een batterij die wordt opgeladen via een zonnepaneel, was volledig weggesmolten door de zon. De man prijst zich gelukkig dat de bestelwagen zelf geen vuur vatte.

Enkele weken geleden kocht de man drie Solar opladers bij Aldi, omdat hij veel onderweg is. De Solar oplader laadt zichzelf op door een zonnepaneel. Met het toestel kan je je smartphone of tablet met zonne-energie opladen.

Gisteren had de man de batterij in zijn bestelwagen in de zon laten liggen, zodat die volledig kon opladen. Toen hij zijn rit wilde voortzetten, zag hij hoe de oplader weggesmolten was.

De foto's die hij op Facebook zette, spreken voor zich. "De Solar oplader van Aldi was oververhit, opengesprongen, en was bijna door de bekleding van de bestelwagen gesmolten", aldus de man op Facebook. "Gelukkig is het toestel niet in brand gevlogen anders waren de gevolgen catastrofaal."

De man contacteerde ondertussen ook al de winkel waar hij het toestel kocht, om hen hiervan op de hoogte te brengen. Hij vraagt zich af of het toestel niet onderzocht moet worden

Facebook Dirk Vinckier
Facebook Dirk Vinckier13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Juliaan Van Reeth

  Vorig jaar is er in mijn buurt ook brand uitgebroken door op het dak geplaatste zonnepanelen. Het huis werd onbewoonbaar verklaard omdat de hele bovenbouw was uitgebrand. Misschien kan de eigenaar schadevergoeding vragen aan Freya Van den Bossche, ons krijsend zonnepaneeltje?

 • Jos Temmerman

  Achter glas heb je dan ook een enorme hitte.

 • Fred Vandenplas

  Wim, het is de bedoeling dat die cellen zonne-energie opvangen en opslagen in de batterij. Als jij je zonne-oplader in meer dan 40 graden vlakke zon op een stoel gaat achterlaten en uw batterij vertoont na een paar uurtjes bakken mankementen. Dan moet je niet spreken over "Chinese brol", maar moet je je gezond verstand in twijfel trekken.

 • gustaaf carpels

  Toestellen zullen niet op deze temperatuur getest zijn

 • Anne-Marie Renders

  Tja, in de gebruiksaanwijzing staat HEEL duidelijk dat je de oplader NIET in een afgesloten auto mag achterlaten, en al zeker niet achter het venster om op te laten...