Exclusief voor abonnees

OPINIE Youssef Kobo: "Reacties op de Facebook van Francken moeten niet onderdoen voor die bij Schild & Vrienden"

"Deze heisa toont eens te meer aan hoe ver de grenzen van politiek fatsoen in ons land zijn verlegd"

Youssef Kobo.
vincent duterne Youssef Kobo.
Youssef Kobo is Antwerps CD&V-politicus en gewezen kabinetsmedewerker.

Dat de Pano-reportage van afgelopen woensdag nog lang zal blijven nazinderen spreekt voor zich. Op weergaloze wijze werd het fabeltje van Schild & Vrienden als onschuldige organisatie die claimt op te komen voor Vlaamse waarden doorprikt.

Het verhaal van een groep ontspoorde jongens die gewoon zwaar uit de bocht zijn gegaan werd snel ontkracht. De internationale contacten met extreemrechtse bewegingen in Europa en de Verenigde Staten, tot zelfs een ontmoeting met de autoritaire Hongaarse president Viktor Orban en de foto’s waar leden uitpakken met hun wapenarsenaal, doen alvast het ergste vermoeden. 

Het meest opmerkelijke aan de hele heisa die is ontstaan rond S&V is dat de voltallige Vlaamse intelligentsia blijkbaar een reportage nodig had om te ontdekken dat Schild & Vrienden een extremistische beweging is met een bedenkelijke agenda. 

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Viviane Francart

  Als we nu eens terug gewoon BELGIË WERDEN, WAAR IEDEREEN GELIJK IS, Nederlands, Frans en Duits, en al dat '' Vlaamse '' gezever verboden, en Zeer Belangrijk EEN REGERING dat zou veel Eurootjes opbrengen., en rust onder de mensen en sluit al die nazi'gezinden op en steek er geen eten meer in. Ik ben na de oorlog geboren, en wat was iedereen blij en gelukkig, een BELGIË in opbouw terug, dat heb ik gezien als kind. Viviane Francart.

 • Lily De smet

  Ohhh ben ik blij dat 12 oktober nadert.....

 • Eric Van de Wynkele

  Stel vast dat veel meneers niemendal nu extra aandacht krijgen tegen de linkse heksenjacht met steun van de linkse media. Vermoed dat 95% van de Vrt een links progressieve achtergrond heeft.

 • luc vanderlinden

  Is het onterecht als een groot deel van de bevolking bezorgd is over het gedachtengoed van het moslimfundamentalisme dat zich blijkbaar in Europa verspreidt ?. Hopelijk is dit nog wettelijke vrije meningsuiting.

 • Jan Van Leive

  Goed gedaan om de column van deze oen reeds na 4 uur in de archieven te zetten