Opgestapte Joke Schauvliege CD&V-lijsttrekker in Oost-Vlaanderen

5 februari 2019: een emotionele Joke Schauvliege maakt bekend dat ze ontslag neemt als Vlaams minister van Leefmilieu. CD&V-voorzitter Wouter Beke staat haar bij.
BELGA 5 februari 2019: een emotionele Joke Schauvliege maakt bekend dat ze ontslag neemt als Vlaams minister van Leefmilieu. CD&V-voorzitter Wouter Beke staat haar bij.
Het partijbestuur van de Oost-Vlaamse afdeling van CD&V heeft Joke Schauvliege vanavond definitief aangeduid als lijsttrekker voor de Vlaamse verkiezingen. Dat meldt een goed ingelichte bron. Er werd getwijfeld of Schauvliege het lijsttrekkerschap nog zag zitten.

Schauvliege stapte op 5 februari op als milieuminister nadat ze tijdens een toespraak het klimaatprotest had afgedaan als een georganiseerd complot tegen haar. Vooral de uitspraak dat “de Staatsveiligheid dat heeft bevestigd” deed haar de das om, want die bleek niet te kloppen. Sindsdien vervangt Schauvliege Peter Van Rompuy als eerste ondervoorzitter van het Vlaams Parlement.

Pauze

Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen klopte de lijsten voor de Vlaamse en de federale verkiezingen in mei vanavond definitief af. Een beslissing die al enkele weken geleden had moet vallen, maar enkele knopen waren moeilijk door te hakken.


Zo zou Schauvliege een pauze nodig gehad hebben na de emotionele persconferentie drie weken geleden. Ze bleef een tijd uit de pers. Het provinciaal bestuur van CD&V Oost-Vlaanderen bevestigt nu dat Schauvliege de lijst voor het Vlaams parlement definitief zal trekken. 

Voor de federale verkiezingen zal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de lijst trekken. Dat was al een tijd bekend. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • LUC VAN DER VEKEN

  Indien Crevits de marsen had verboden op de 2de maal dan had Schauvliege geen ontslag moeten nemen. Crevits is 85% van de ontslagname van Schauvliege. Crevits heeft haar partijgenote het mes in de rug gestoken. Ik hoor het ze nog zeggen: ""Wij waren de 2 kippetjes in CD&V"", maar de kloek heeft het kippetje dood gescharreld!

 • Dominique Vandamme

  Fijn, ze trekt wellicht de CD&v onder de 10%!!! De zon schijnt en dan dit bericht, het leven kan toch mooi zijn.

 • Germain Van Deursen

  Toch beseffen ze het nog niet , begin van het einde voor CD&V ? Onbekwaam tot en met ! Kiezers zullen het wel weten !

 • Michel Van Limbergen

  Het moet armzalig gesteld zijn bij CD&V, vers bloed is volledig uitgeput want de klunzen komen steeds weer aan de bak!

 • Karl Huysmans

  Dan kan ze daar al liegend geld gaan scheppen.