Opgepast: vandaag flitsmarathon

Een agent tijdens een flitscontrole in Brussel.
Dieter Nijs Een agent tijdens een flitscontrole in Brussel.
De federale wegpolitie houdt vandaag een nieuwe flitsmarathon. De politiezones en de federale wegpolitie houden opnieuw gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles.

Deze editie van de flitsmarathon, georganiseerd door de geïntegreerde politie, gaat om 6 uur van start. De politiezones en federale wegpolitie houden dan opnieuw gedurende 24 uur over het hele land intensief snelheidscontroles.

 "Met deze campagne willen we samen met onze partners de veiligheid op onze wegen verbeteren om het aantal slachtoffers bij ongevallen verder te doen dalen", zegt Koen Ricour, directeur van de federale wegpolitie.

Tijdens de elfde flitsmarathon begin april controleerden de federale wegpolitie en 132 politiezones in het hele land 1.087.511 voertuigen. Daarvan reden 29.450 bestuurders of 2,71 procent te snel. Vijfenzestig bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Een agent schrijft een boete uit bij een flitscontrole.
BELGA Een agent schrijft een boete uit bij een flitscontrole.
Agenten zitten in hun dienstwagen met flitsapparatuur.
BELGA Agenten zitten in hun dienstwagen met flitsapparatuur.36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Verbiest

  In Sterrebeek zoals altijd niks te zien,hier mag men zo hard rijden als men wilt

 • Gerry Cle

  Vooruit, één dagje normaal rijden en daarna ongestoord een gans jaar de straten onveilig maken. Nogal goed dat men die flitscontroles aankondigt, men zou anders nog veel te veel overtreders moeten beboeten. De schatkist zou vol raken en onze reputatie van slechtste chauffeurs van Europa zou nog versterkt worden.

 • Sobek Wessels

  Elk jaar daalt de Gem snelheid van de bestuurders op de wegen , elk jaar worden auto's veiliger maar toch zijn er niet minder verkeersdoden ? Zou het mogelijk kunnen zijn dat dit niet Komt door de snelheid maar Omdat er zoveel Onoplettende Prullende Mensen in het verkeer zijn die Vaak geen enkel verkeersinzicht hebben !? Ze doen maar hoor ik hou mij aan de snelheid maar toch waarom niet eens iets anders controleren zoals onoplettendheid ?

 • Patrick rooijmans

  Aan Rozemieke men MAG 70 rijden men MOET geen 70 rijden.

 • Jil Heirman

  Misschien de mensen die het verkeer op allerlei manieren hinderen een keer beboeten. En surprise surprise: dat is zelden de vlotte chauffeur die politici en politie zo viseren.