Opgepast: nog altijd gevaarlijk gladde wegen

BELGA
Het KMI waarschuwt opnieuw voor gevaarlijk gladde wegen in het hele land, met uitzondering van de kust. Aanvriezende regen of sneeuw kunnen de wegen erg glad maken. Er zijn wel zachtere temperaturen op komst.

Voor Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en Wallonië geldt code oranje voor een groot deel van de ochtend: uitgebreide gladheid die het verkeer zeer gevaarlijk maakt. Het KMI adviseert voldoende afstand te houden in het verkeer en verplaatsingen zoveel mogelijk uit te stellen. Voor het zuiden van het land geldt die waarschuwing voor zo goed als de hele dag.

Vaandaag verwacht het KMI veel bewolking met af en toe regen of een bui, tijdelijk voorafgegaan door wat aanvriezende regen of sneeuw. In de Ardennen valt er sneeuw. Op het einde van de dag is er kans op mist. Het wordt geleidelijk zachter met maxima rond 9 graden aan zee, tussen 4 en 6 graden in het centrum van het land maarr nog altijd rond 0 graden op de Ardense hoogten. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

Vanavond wordt het geleidelijk droger vanaf het westen van het land maar in de Ardennen valt er aanvankelijk nog wat neerslag, eerst sneeuw en later regen. Vannacht krijgen we nog vrij veel bewolking en kunnen lage wolken het zicht belemmeren op de Ardense hoogten. Het wordt meestal droog maar en regenbuitje blijft hier en daar mogelijk. Minima tussen 0 graden op de Ardense hoogten en 6 graden in het westen van het land. In de Ardennen stijgt het kwik lichtjes in de loop van de nacht.

Van maandag tot woensdag blijft het zacht met vrij veel bewolking maar de kans op regen blijft klein. Donderdag krijgen we de doortocht van een actieve regenzone met veel wind en vanaf vrijdag wordt het opnieuw kouder met winterse buien.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yvan Lissens

  Dit weertje is echt iets voor een goede herfst. Echte regenen voor een paar dagen, koud, winderig...herfst. Het heeft zijn charmes enkel de kunstmatig hoge energierekeningen zetten een domper op de herfst- en winterperiode. Veel mensen zien deze periode met een angstig gevoel aankomen, warm hebben is blijkbaar geen mensenrecht meer in Europa, maar een luxe.

 • danny buyse

  De voorspellingen vanaf 8 december geven terug een licht winters weer met smeltende sneeuw, sneeuw en nachtvorst zeker in de Ardennen! Maar dat kan nog veranderen want het is nog een 5 tal dagen!

 • Gerd Peeters

  Het ging toch de koudste winter in jaren worden? Ik denk eerder de warmste.

 • Luc Vanderkelen

  Vroeger deden we kousen over onze schoenen als er ijzel was...das lang geleden hoor

 • Johan Meulenbergs

  Wat doet men in landen als Oostenrijk en Zwitserland dan. Hier begint men te panikeren als er 1mm sneeuw valt en de temp. ff onder nul gaat. Ginder onderhouden ze hun wegen en strooien zand en zout en hier zit men aan tafel om te vergaderen met een lekker tas koffie.