Opgepast: MediaMarkt waarschuwt voor recente golf phishingmails

ANP XTRA/MediaMarkt
Elektronicaketen MediaMarkt waarschuwt voor phishingpraktijken waarbij de oplichters klanten een dure smartphone beloven voor amper 3 euro. De keten ontving de voorbije weken hierover zowat 400 vragen of klachten, zo meldt woordvoerster Janick De Saedeleer.

Concreet gaat het om phishingmails en -sms'jes, waarbij consumenten benaderd worden met een zogezegde topaanbieding. Volgens het bericht geeft de elektronicaketen een Samsung Galaxy S9 ter waarde van bijna 900 euro weg voor een eenmalige verzendingskost van 3 euro. Maar wanneer klanten hun bankgegevens delen om het toestel te ontvangen, krijgen ze een maandelijks abonnement van 70 euro voor een of andere dienst aangesmeerd.

Op vrijdag alleen al zouden er 63 vragen zijn binnengekomen van mensen die zo'n phishingmail hebben ontvangen, aldus De Saedeleer. "Gelukkig bellen meeste mensen voor ze hun gegevens doorgeven. Jammer genoeg trapten ook enkele consumenten reeds in de val met als gevolg dat ze een pak geld kwijt zijn."

De woordvoerster benadrukt dat de smsjes en mails niet door MediaMarkt verstuurd worden. "Bij echte acties van MediaMarkt wordt dat altijd aangekondigd via verschillende officiële kanalen, zoals onze website, en volgen er spotjes op radio en televisie." 

Bij twijfel kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst op het nummer 02 465 55 00. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hans Schoen

  net ook eentje gehad, ja daaag!

 • Beullens Francis

  ik heb ook zo een sms gekregen ... hoe dat ze aan mijn prive nummer zijn geraakt weet ik niet maar heb het wel gemeld bij de hiervoor bevoegde overheidsdienst en kreeg van hun de reactie daar kunnen wij niets aan doen ?

 • Piet Beukenoot

  Gouden regel bij alle aanbiedingen: als het te mooi is om waar te zijn, dan is het in 99,9% van de gevallen niet waar!

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Na Belgisch recht kan zo iets niet geldig zijn. De reden is te lang om hier uit te leggen. Maar, mijn dochter heeft ooit gezegd: 'mamma, in België is alles anders dan anders'!

 • Georges Vande Velde

  Het is niet alleen de prijs die de mensen in de val lokt, het is het misbruik van bedrijfsnamen en logo’ die mensen er laten in trappen.! Overheden zouden hier moeten tegen optreden met strenge straffen en boetes !