Opgepakte 'pyromaan' uit Herentals blijkt onschuldig

De man die vanochtend in het centrum van Herentals was opgepakt na enkele brandstichtingen in de omgeving eerder op de nacht, is na verhoor vrijgelaten, zegt de lokale politie van de zone Neteland. Onderzoek wees uit dat de man uiteindelijk toch niets te maken had met de branden. De zoektocht naar de pyromaan die Herentals nu al voor de tweede maal in enkele weken tijd teisterde, gaat dan ook verder.

De politie laat weten dat het opsporen van de brandstichter de komende tijd topprioriteit krijgt. Er zullen onder meer extra patrouilles worden ingezet om de dader bij eventuele volgende feiten te kunnen betrappen en om de omgeving tegen hem te beschermen. Wie iets verdacht ziet dat in verband kan staan met de pyromaan, wordt gevraagd meteen de politie te contacteren.

Verder worden nog steeds getuigen gezocht die tussen 2.15 uur en 4.30 uur verdachte personen zagen in de omgeving van de Fraikinstraat. Zij kunnen zich aanmelden op het gratis nummer 0800 940 14 of zich wenden tot het hoofdcommissariaat aan de Molenvest.

Pyromaan
De brandweer merkte al snel gelijkenissen op met een eerdere reeks kleine brandstichtingen die begin mei al het centrum van Herentals troffen. Toen staken onbekenden in één nacht een grote afvalcontainer, een plantsoentje en verschillende vuilbakjes en -zakken in brand. De politie startte een zoekactie, maar kon niemand meer aantreffen.

De branden van afgelopen nacht begonnen omstreeks 2.30 uur, wanneer de brandweer werd opgeroepen voor een brandende afvalcontainer en werftoilet in de Fraikinstraat. De politie werd er eveneens bijgeroepen, maar een eerste zoektocht in de omgeving leverde niet meteen iets op. Om 4.30 uur bleek in dezelfde straat een garage achteraan een woning in brand te staan. Toen de politie arriveerde, kon ze ditmaal wel een verdachte vatten. Verder onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om de pyromaan gaat.