Opgepakte jongeren beschuldigen Brasschaatse agenten van racisme

Jeugdhuis Hob Nob in Brasschaat.
Google Street View Jeugdhuis Hob Nob in Brasschaat.
In Brasschaat zijn afgelopen weekend twee minderjarigen opgepakt na een vechtpartij aan jeugdhuis Hob Nob. Enkele agenten van de lokale politie raakten tijdens de interventie gewond, maar de minderjarigen beschuldigen de agenten in Gazet Van Antwerpen en Het Nieuwsblad dan weer van racistisch en gewelddadig gedrag. Volgens de gemeente zal daarom een onafhankelijk onderzoek gevraagd worden naar het optreden van de politie.

Nog voor de politie ter plaatse was, kwam een agent in burger die in de buurt was al tussenbeide. Hij zou daarbij een slag met een scherp voorwerp in het aangezicht hebben gekregen. Ook enkele van de uitgerukte agenten deelden in de klappen. Uiteindelijk nam de politie twee minderjarigen mee naar het bureel. Eén van de twee mocht na verhoor beschikken, de andere kreeg van de jeugdrechter een maatregel opgelegd.

De moeder van een van de opgepakte jongeren kondigde in de krant aan naar een andere politiezone te zullen stappen om klacht in te dienen tegen het optreden van de politie, dat volgens de jongeren zelf buitensporig gewelddadig was. Ze spreken ook van racistische uitlatingen. De politie ontkende na het incident de beschuldigingen.

"Omwille van opmerkingen die worden geformuleerd ten aanzien van de betrokken inspecteurs van de lokale politie Brasschaat wordt er een onafhankelijk onderzoek van het optreden gevraagd", stelt de gemeente Brasschaat vandaag in een reactie. Het parket van Antwerpen laat weten dat er voorlopig geen klacht is ingediend.
55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Waarom mocht mijn reactie hier niet verschijnen? Terwijl ik als enige hier de juiste toedracht van de feiten belichtte? Dit was een onschuldige Sweet Sixteen-party van 2 meisjes, en het waren twee dronken "agenten in burger" die als eersten enkele jongens die buiten stonden, geprovoceerd hebben met o.a. uitspraken als "bruine, ga terug naar je land". Hopelijk veegt Jambon dit niét onder de mat!

 • Harry Calvo

  Bij mama op papa moet je dus ook niet aan te bellen voor deze criminelen enkel in de portemonnee kun je die pakken. Zal gauw gedaan zijn.

 • roland peeters

  Ging men niet strenger straffen voor agressie tegen agenten ?Of is het andersom,strengere straffen voor agenten die crapuul een slag uitdelen ?

 • Daniel Wouters

  Spijtig dat Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad zich laten gebruiken,door deze mensen,als men echt veiligheid wil zal men in de eerste plaats politie moeten vertrouwen,na de honderdduizenden beschuldiging voor racisme zouden deze kranten beter moeten weten.

 • Jozef Van Raemdonck

  Wie betaald de politie? Juist, de werkende Belg