Opgelet voor valse parkeerwachters aan Zuidfoor: "Wie weigert, vindt voertuig vaak beschadigd terug"

De Zuidfoor neemt heel wat parkeerplaatsen in, waardoor veel bestuurders hun auto vaak parkeren waar het niet toegestaan is.
BELGA De Zuidfoor neemt heel wat parkeerplaatsen in, waardoor veel bestuurders hun auto vaak parkeren waar het niet toegestaan is.
Aan het Brusselse Zuidstation worden mensen die zich in de omliggende straten parkeren de laatste tijd aangeklampt door valse parkeerwachters die hen proberen af te persen. Dat melden La Capitale en Bruzz en wordt bevestigd door de politiezone Brussel Zuid. 

Het fenomeen kwam er samen met de Zuidfoor, waar vaak foutparkeerders worden aangeklampt. De mensen die de hulp van de valse parkeerwachters weigeren zouden regelmatig hun wagen nadien beschadigd aantreffen, maar bij de politiezone Zuid is te horen dat er in de buurt van het Zuidstation "regelmatig wagens beschadigd worden". 

De Zuidfoor neemt heel wat parkeerplaatsen in de buurt van het Zuidstation weg, waardoor mensen zich regelmatig parkeren waar het verboden is. "Op dat moment zijn er valse parkeerwachters die de mensen aanspreken dat ze hier niet mogen parkeren, maar dat ze de wagen wel in het oog willen houden in ruil voor geld", legt Dorothée Cattrysse, woordvoerster van politiezone Brussel Zuid uit.

De politie houdt de situatie van nabij in het oog en voert ook tijdens de Zuidfoor regelmatig controles uit. Tot nog toe waren er nog geen aanhoudingen. "We kunnen ook niet iedereen controleren die bij een geparkeerd voertuig met elkaar praat. Maar we blijven waakzaam", aldus Cattrysse.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Brussel-foor, ik kom daar al jaren niet meer. Vroeger was het er leuk over de foor slenteren, nu ben je meer bezig met het verhinderen van diefstal, zorgen dat je auto niet bekrast kan worden en het vermijden van opstootjes. Nee, de gezelligheid van de foor is al 20 jaar verdwenen.

 • paul van de velde

  De lakse politiek is verantwoordelijk voor alles wat hier scheefgroeit. "Kleine" criminaliteit wordt oogluikend toegelaten en dat wordt dan grotere criminaliteit. Justitie ziet zelfs het verschil niet meer.

 • Danny Holdensrath

  Foto nemen perfect idee

 • Tom De Bondt

  In Italië ook meegemaakt. Situatie omgekeerd: Foto van hem getrokken en gezegd dat als er ook maar een kras op mijn auto zou staan ik naar de politie zou gaan en er voldoende geld voor zou over hebben om mensen te vinden die hem zouden vinden en hem leren dat hij zoiets niet meer moest doen. Hij is afgedropen.

 • DIRK VAN DESSEL

  In Antwerpen zou dat ook vaak zijn naar verluidt omheen het Sportpaleis als er iets te doen is.