Opgelet voor valse klusjesmannen in regio Antwerpen

Voor alle duidelijkheid: de man op deze foto is willekeurig uitgekozen.
UNKNOWN Voor alle duidelijkheid: de man op deze foto is willekeurig uitgekozen.
Een rondtrekkende bende heeft al verschillende mensen opgelicht in de regio rond Antwerpen. De leden doen zich als klusjesmannen voor en maakten alleen in Antwerpen al minstens drie slachtoffers.

De bendeleden bellen bij mensen aan en zeggen dat ze Engels of Iers zijn en klusjes in de buurt opknappen. "Het gaat dan om dakwerken, het aanleggen van een oprit, het renoveren van een gevel of klusjes in de tuin. Aangezien ze toch al op een ander adres bezig zijn of nog materiaal overhebben, kunnen ze een scherpe prijsofferte aanbieden", zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries.

Maar de slachtoffers komen al snel bedrogen uit. "De klusjesmannen verdwijnen van zodra ze hun voorschotten geïnd hebben of leveren zodanig slecht werk af dat de gedupeerden nog meer geld kwijt zijn om het geknoei te laten herstellen."

18.000 euro kwijt
Een vrouw in Antwerpen verloor zo 18.000 euro. De bende sloeg ook toe in Berchem en op het Kiel, waar telkens werd ingebroken. In Brecht, Mortsel en de Rupelstreek hebben zich eveneens al slachtoffers gemeld.

"Mensen die in aanraking komen met deze bende moeten zo snel mogelijk de politie verwittigen, met liefst zoveel mogelijk gegevens, zoals bijvoorbeeld een identiteit of de nummerplaat van de wagen waarmee ze zich verplaatsen. Momenteel weten we alleen dat ze in een witte bestelwagen rijden met Britse nummerplaat", aldus Veerle De Vries.