Opgelet: sluwe dieven gebruiken nieuwe truc om te weten of je thuis bent

Thinkstock
Na tandenstokers en stukjes karton tussen de voordeur hebben dieven een nieuwe manier gevonden om te controleren of je thuis bent. De politie houdt in de buurt van Meise een extra oogje in het zeil nadat enkele bewoners zwarte plakband op hun deurbel hadden ontdekt. Niet het werk van kinderen zoals de politie eerst vermoedde, maar het blijkt een gekende truc van criminelen te zijn. 

Enkele bewoners van de Rodeweg en Mechelbaan in Meise hadden de afgelopen dagen ontdekt dat hun deurbel met zwarte plakband was afgeplakt. Eerst dacht de lokale politie aan kattenkwaad van enkele kinderen, maar die piste kan hoogstwaarschijnlijk uitgesloten worden. Omdat kinderen meestal gewoon op de bel drukken en dan weglopen. Dievenbendes gebruiken dit trucje namelijk ook om na te gaan of er iemand thuis is. 

Door de plakband gaat de deurbel rinkelen met als gevolg dat de bewoner dan naar buiten komt en de kleefband verwijdert. Als de dieven na een poos langsrijden en de plakband is nog niet verwijderd, is dat voor hen een teken dat de bewoners niet thuis zijn en ze hun slag kunnen slaan. Het voorval werd gemeld aan de politie van de zone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise (KLM). Die heeft beloofd om een extra oogje in het zeil te houden. 
94 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Wilfried Vanden Berg

  Inderdaad,er zijn er die jarenlang met hulp,of met medewerking van, jarenlang van den dop of de ziekenkas mogen leven, dus op de kap van de werkende mens en die te lui zijn om te werken. Deze werken tenminste nog voor hun geld. Niet dat ik dit goed praat. Maar die werken . Die andere profiteurs ,zouden dus ook eens moeten gestraft worden en zwaar.

 • Patrick Coussens

  Tof laat de plakband hangen als je thuis bent dan sta ik al te popelen tot Waneer ze binnenkomen

 • stijn rogiers

  Zij bellen tenminste nog. Politici pakken het gewoon

 • dimitri kasztanovics

  Werk samen....alarmeer politie, en laat plakband hangen...politie in de kelder/zolder/toilet en in overwoningen... whatever, deurtje open, inbrekertjes binnen en hopla...geklist... Zo moeilijk???? Ik ben maar een burgertje...

 • Remi Kastaar

  Heb geen bel, hier is ook niemand welkom, behalve van wie ik weet die komt, de rest mag mooi op straat blijven staan.. Vooral me niet storen >op