Opgelet: dit is geen te smalle parkeerstrook

rv
Tonny De Sadeleir kreeg vanochtend een parkeerboete van 116 euro in de bus omdat hij met zijn banden op een fietspad langs de Brusselsesteenweg in Wetteren stond geparkeerd. "Die parkeerstrook is gewoon te smal. Ofwel sta je op het fietspad, ofwel rijden ze je spiegels eraf", reageert Tonny ontgoocheld.

Dagelijks staan op die smalle strook klinkers van 150 centimeter breedte, inderdaad auto's geparkeerd voor een snel bezoek aan de broodjeszaak of de beenhouwer. Zij worden terecht beboet zo blijkt, want de strook is helemaal geen parkeerstrook.

"Bij de heraanleg van de Brusselsesteenweg door het Vlaams Gewest waren nooit parkeerstroken voorzien. Het zijn gewoon betonnen stroken die het fietspad van de steenweg moeten afschermen", weet burgemeester Alain Pardaen (CD&V).

Dat er ook geen verbodsborden staan voor parkeren, is ook normaal. "Die vind je ook niet op de autostrades want iedereen weet dat de pechstrook niet dient om te parkeren", besluit Pardaen. De beenhouwer zoekt alvast een oplossing om private parkings aan te leggen achter zijn zaak. 
59 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • filip van den broecke

  en een paar honderd meters terug staat er een flitspaal, raad eens hoe de politie daar parkeert als ze die paal willen activeren of uitlezen...

 • Carla de Block

  Ik ken dat toen ik van Antwerpen naar de kempen kwam wonen had ik hetzelfde probleem hier waren de fietspaden zo groot dat het net parkeer plaatsen waren. Toen ben ik aanaangesproken

 • Carpe123

  Dit kan enkel maar in Belgie gebeuren. Dat ze eens een voorbeeld aan Nederland nemen waar alles duidelijk en overzichtelijk is. Op den duur weet je het als burger gewoon niet meer.

 • Lot De Meulder

  Een volle lijn mag je niet over. Een wiel en een spiegel op het fietspad. Alle rode stroken zijn fietspaden. Staat in de wegcode. Waar hebben ze hun rijbewijs gehaald! Legoland? Dat de handelszaken voor parking zorgen hè s

 • Polyvalent

  Wat was het leven toch mooi zo een 20 a 25 jaar geleden toen iedereen elkaar nog een beetje verstond. Er liepen ook al azijnpissers rond, maar toch belange zoveel niet als de dag van vandaag! En zeker zelf zonder fouten zijnde......;-)