Open Vld wil werkzoekenden in flexi-jobs

Egbert Lachaert
BELGA Egbert Lachaert
Open Vld gaat een wetsvoorstel indienen dat werkzoekenden moet toelaten om te flexi-jobben. Dat zegt Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert. Hij reageert daarmee op een eerder voorstel van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ).

De eindejaarsperiode is een drukke periode voor winkels, bakkers en slagers. Elke extra helpende hand is dan welkom. Alleen kampen zelfstandigen vandaag met een personeelstekort, omdat veel studenten aan het blokken zijn, zei zelfstandigenorganisatie NSZ eerder. De flexi-jobs zijn volgens het syndicaat een goed systeem om een tijdelijk personeelstekort op te vangen.

Meer knelpuntvacatures worden ingevuld en er is zo ook minder nood aan gedetacheerden uit het buitenland

Egbert Lachaert

Open Vld is het daar mee eens. “Zelfstandigen snakken naar extra werkkrachten, terwijl werkzoekenden op zoek zijn naar extra ervaring tijdens hun zoektocht naar een job. Daarom mijn voorstel: laat werkzoekenden tijdelijk flexi-jobben als opstap naar een volwaardige job. Bijvoorbeeld maximaal 6 maanden op een periode van een jaar, zodat ze niet in dit systeem blijven hangen”, zegt Lachaert vandaag.

Hij wijst er op dat niet enkel winkels, maar ook bijvoorbeeld bouwbedrijven vragende partij zijn. “Werkzoekenden kunnen bijvoorbeeld in de week een bouwopleiding volgen bij de VDAB, en nadien één dag per week de stiel leren op de werf. Zo hebben ze een grotere kans dat ze doorgroeien naar een vaste job in de bouw, waardoor meer knelpuntvacatures ingevuld worden en er zo ook minder nood is aan gedetacheerden uit het buitenland. Een win-win voor iedereen.”
68 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rony scheerlinckx

  Daar sta twee goeie bij elkaar zij gaan zeggen hoe het moet terwijl ze nog nooit een dag gewerkt hebben,of ge nog zult blijven lachen met de werklozen is de vraag maar denk het niet je ben een die verantwoordelijk is voor de ondergang van de OVLD

 • claudio lugli

  ja en wij als werknemers kunnen (moeten) inleveren ,want werkgever gaat goedkopere flexi jobbers aannemen.wat trouwens al gebeurd.en dan nog moeten wij ons aanpassen aan de uren wat flexi jobbers doorgeven. maar ja OVLD alles voor de werkgevers he. arbeider is alleen maar ballast wat geld kost

 • Rene Van houdt

  Ovld staat voor : uitbuiten werkmens (flexi-jobs) Ovld staat voor : alleen ik moet rijk worden Ovld staat voor : altijd opzoek naar gratis werkkrachten en geen onkosten Ovld staat voor : kazakdraaien waar nodig is voor hen bestwil. Ovld staat voor : blauwe kleur komt na het rood. Menslievendheid onbekend term!!!!!

 • DIRK VAN DESSEL

  Het is de "nauwelijks nog Open" VLD , blijkens de recentste peiling.

 • Joris De Crom

  Joris De Crom Vraag naar flexi jobs en intrimwerk is de schuld van sommige sociale partners, nee geen proef periode meer .